Re: Jak začít?
No radši v tisících než vůbec žádnou :-) Ale bude to vypadat divně, když se na FU budete ptát po rozvaze :-)) aby si to nevyložili jako pozvánku na kontrolu :-))
Nebo zatím aspoň nasadit počáteční zůstatky banky a pokladny a postupně doplňovat PZ podle toho, jak budou vycházet na světlo různé skutečnosti.
Ale samozřejmě platí to, ať ji kouká najít. Protože jinak vám nebudou sedět minulá období v rozvaze, co budete dávat za letošek berňáku.... trochu ho tím postrašte, že mu pak přijdou na kontrolu, třeba ty výkazy zázračně vyplavou :-)))
On je má, ale doma, což je na ukrajině a ani bubu nepomáhá.
děkuji za názory
Měla jsem stejný případ. Zavedla jsem si počáteční rozvahu v tisících - samozřejmě jsem měla ke každému účtu analytiku - nespecifikovaný počátek.To, co v průběhu účtování vyplavalo, jsem upřesnila, a zůstatek byl stále jako nespecifikovaný stav k 1.1.... . Podnikatel mi podepsal prohlášení,že mi nedodal počáteční stavy. (Mimochodem tu počáteční rozvahu a výsledovku jsem si - nebo vlasně on - vyžádala na FÚ. Jemu totiž doklady a uzávěrku odmítla předat jeho bývala účetní, neboť se nedohodli na ceně).
Ještě dodám,že jsem pak byla dvakrát na policii na výslechu kvůli tomuto podnikateli - ale ne proto,že bylo takovýmto způsobem účtováno,ale kvůli jeho dluhům. A ani jeden vyšetřovatel mi nenapadl způsob navedení počátečnách stavů, neboť nebylo z čeho vycházet.
Paní Marie, díky za užitečnou připomínku ohledně policie! Osobní zkušenost naštěstí nemám, ale pár kolegů mi už vyprávělo, jak jejich klienty prošetřovala policie i hospodářská kriminálka. Ti účetní v tom byli nevinně, ale vyprávěli mi, jak bedlivě ti policajti zkoumali všechny účetní zápisy a knihy... takže se opravdu vyplatí dělat vše pečlivě a v souladu se zákonem - už z pudu sebezáchovy ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
17. 3. 2006 17:06
Dobrý den,
moc prosím, nemáte někdo zkušenost jak začít účtovat FO vedoucí PU, když mi nedodat počáteční rozvahu?
Mám začít jako by začal nebo poprosit FU o jeho konečnou (i když ta je zaokrouhlena.
Předem mockrát děkuji