Re: Odpočty na dítě, hrací automaty
>>3) otvíral v polovině roku restauraci ve které
>>provozuje výherní automaty. Jednou měsíčně z nich
>>tržbu
>>odvádí majiteli (automatů) a ten mu následně vyplatí
>>50%
>>této tržby zpět (na obě transakce jsou potřebné
>>doklady
>>- PPD i VPD. Nevím si rady, jaké účty při této účetní
>>operaci použít...
>>4)když jsem dnes doúčtovala poslední fakturu,
>>zjistila
>>jsem, jak vysoké částky jsou "ve hře"... náklady cca
>>5,5 mil. a výnosy cca 5,7 mil. Dosud nebyl plátce DPH
>>(nebude se toto nyní měnit díky takto vysokým
>>obratům???????)
>
>Tak tyto nejasnosti mám též. Poradí někdo?
ad3/ také účtuji hospodu, kde jsou výherní automaty. Účtuji pouze o té 50% provizi, 211/602
ad4/ při takovém obratu měl být plátce už dávno, při překročení
1 mil
Re: Odpočty na dítě, hrací automaty
Martino, účtuji provize z hracích automatů také jako vy, a odvádím 19% DPH. Také daníte 19%?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 3. 2006 20:43
Dobrý den, jsem v koncích a tak se s důvěrou obracím na vás. Požádal mě kamarád, abych mu udělala účetnicvtí ((jednak zapomněl říct, že vede PÚ a druhak mi podklady (asi 450 faktur) donesl předevčírem)). Nevím si rady s následujícím:
1) je to cizinec, má s přítelkyní (ne manželkou) dítě... vztahují se na něho odpočty???
2) nevím si rady se zaúčtováním PC... koupil PC, tiskárnu, SW... vše je na jedné faktuře (podrobně rozepsáno). Jak bych to měla asi zaúčtovat???
3) otvíral v polovině roku restauraci ve které provozuje výherní automaty. Jednou měsíčně z nich tržbu odvádí majiteli (automatů) a ten mu následně vyplatí 50% této tržby zpět (na obě transakce jsou potřebné doklady - PPD i VPD. Nevím si rady, jaké účty při této účetní operaci použít...
4)když jsem dnes doúčtovala poslední fakturu, zjistila jsem, jak vysoké částky jsou "ve hře"... náklady cca 5,5 mil. a výnosy cca 5,7 mil. Dosud nebyl plátce DPH (nebude se toto nyní měnit díky takto vysokým obratům???????)
Předem moc děkuji za všechny vaše rady a zatím příjemný večer