Re: OSVČ a dávky v nezaměstnanosti
Příjem,který ji přišei na účet je zdanitelným příjmem, pokud ovšem
již tento příjem z pohledávky nezdanila při přerušení činnosti.
Poplatky z banky,pokud se týkají zdanitelných příjmů byl dala do zdanitelných výdajů. Nebo bych to neřešila a všechny tyto poplatky bych dala do ostatních nezdanit.výdajů.
Re: OSVČ a dávky v nezaměstnanosti
Děkuji moc za odpověď. Nebyla jsem si jistá, když se v DE hraje na příjmy a výdaje. Takže jsem si z jedné strany říkala, že příjem byl v době, kdy pobírala dávky z nezaměstnanosti, tak aby ji ty dávky dodatečně nevzali. Ale na druhé straně jsem si říkala, že to je za službu v 6/06, kdy ještě podnikala. Díky. takže tu službu dám do zdanitelných příjmů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 3. 2006 21:47
Dobrý den,opět se ptám na váš názor. Známá má příjem z podnikání, 7-8/06 měla živnost pozastavenou, byla na pracáku.Od 9/06 měla opět zaměstnání a také příjem z podnikání. Je zdanitelným příjmem příjem, který ji přišel na účet v 7/06, ale vztahuje se ještě na službu, kterou provedla v 6/06 ? Prosím poraďte. A co s poplatkami z banky ? Předpokládám, že během této doby 7-8/06 jako nezdanitelný výdaj.