Re: daňový bonus
Se zálohama to nemá nic společného.Na dítě uplatňujete daňové zvýhodnění.V roce 2004 se na dítě uplatňovala tzv.odčitatelná položka. V roce 2005 je to jinak. Kdybyste měla 2 děti tak by vám finanč.úřad vrátil 7500 kč. Zdravím
NO A TO JE PRÁVĚ TA NEJASNOST !!!!
No a to je právě to, co nechápu!!! Jaké příjmy? Příjem byl cca 200 000. Výdaje cca 220 000, takže jsme ve ztrátě. Ale protože je tu ta minimální daň, je tu i minimální základ daně a ten je tedy proklatě vyšší. Pořád nevím, jestli se to vztahuje jen na zaměstnance (ten šestinásobek), nebo i na OSVČ, kteří mají minimální základ, ať dělají, co dělají. Doufám, že to píšu srozumitelně. Prostě jako OSVČ se ztrátou a tím pádem minimální daní - MŮŽU ČI NEMŮŽU PROVÁDĚT VÝŠE UVEDENÉ VĚCI S VRACENÍM DANĚ???
Re: DĚKUJI VÁM VŠEM ZA OBJASNĚNÍ
No to je teda práce, tohleto... Oni to nemůžou do toho zákona napsat nějak srozumitelně, aby si člověk nemusel kvůli pár řádkům najímat experty! A to jsme ve ztrátě poprvé za 10 let - čert to vem! Jdu se na to vyspat... Mějte se lépe a radostněji :-)
Re: DĚKUJI VÁM VŠEM ZA OBJASNĚNÍ
Tak mi to nedalo (zas to tu čtu dokola) a myslím a doufám, že Zdena má pravdu. Tady vyloženě píšou, že u toho, kdo má příjmy jen z pronájmu (jestli dobře chápu paragraf 9) nemůžou výdaje ty příjmy překročit. O těch, kdo mají příjmy z něčeho jiného, täm nic takového není. Takže zdravím Zdenu a prchám :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 3. 2006 22:10
Prosím vás, asi už je to tou pokročilou hodinou, ale konečně jsem se dopracovala k závěru a vyplňuji přiznání a nějak nejsem moudrá z toho, co tu píšete o tom, že když jsem ve ztrátě (takže počítám s minimálním základem daně), tak si nemůžu uplatnit těch 6000 na dítě? Chápu to dobře? Odčítáme 38tis.na poplatníka, pak na manželku, životní pojištění a úroky ze stavebního spoření a když to všechno odečteme, vychází daň cca 4500. Můžu tam tedy napsat těch 6000, abychom neplatili žádnou daň nebo nemůžu???Díky moc.