Re: 40% nebo 50% zprostř.poj.-JITKA
S tím souhlasím, ale já jsem od začátku psala, že musí odlišit činnosti. Zprostředkování stavebního spoření a penzijního připojištění bych zařadila také do 50%. Paní Kamila měla v nadpisu uvedenou pojišťovací činnost a na to jsem odpovídala a proto jsem tam také uváděla Živnostenský zákon, aby si to paní zkontrolovala. Jenom ona ví co dělá. Pro jistotu to ještě doplním do jejího dotazu.
Není zač. Nakonec se ukázalo, že máte pravdu. Paní má i penzijní připojištění.
Ale z vyjádření paní Kamily, že pojišťovák pojišťuje ....., jsem to vzala jako zprostředkování pojištění a penzijní mě nenapadlo.
Takže - díky Vám.
jedná pouze o zporostředkování pojištění
nechala jsem si to vysvětli t i jinde ,ale zjišťuji ,že to všichni berou jako daňaři prostě máš ŽL tak 50% nemáš tak 40%
ještě mi psali ,že pokud jsem registrovaná na MFČR tak 40% protože ¨ti nemají ŽL tak 40%
jenže to není pravda všichni pojiš.musí být registrování na MF bez nemohou činnost vykonávat a k tomu nají ŽL a dělají hlavně pojištění,někdo mi zas tvrdí ,že pokud udělám penzijní tak 50% ,ale i kdyby tak je hlavní pořád pojištění .
děkuji Vám všem a zítra skáknu ke správci daně ať mi řekne jak bude postupovat v případě kontroly jinou šanci nevidím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
18. 3. 2006 12:52
Tohle jsem překopírovala z Vaší zprávy ze včerejška:Přesně tak, zprostředkování může znamenat cokoli, záleží na tom co doopravdy děláte. Vzhledem k tomu, že se tu bavíme o zprostředkování pojištění, cituji Živnostenký zákon 455/1991 § 3 odstavec 3:
Živností dále není:
a) činnost bank, pojišťoven, zajišťoven, pojišťovacích zprostředkovatelů a samostatných likvidátorů pojistných událostí a odpovědných pojistných matematiků, penzijních fondů, spořitelních a úvěrních družstev, burz, organizátorů atd.
Je toho tam samozřejmě mnohem víc, doporučuji prostudovat, pokud máte více druhů příjmů.
Já jsem z toho ale pochopila, že živností není činnost pojišťovacích zprostředkovatelů pojistných událostí... a ne, že živností není zprostředkování stavebního spoření, penzijního přijpojištění? Kamila se tuším vyděsila-myslím že ani nenapsala co přesně zprostředkovává, ale za předpokladu, že stav.spoření nebo penz.přip., tak já myslím, že může uplatnit 50%.