Dobrý den. Firma, která pro nás prováděla služby, v únoru vystavila záloh.fakturu a zároveň s tím samým datem daň.doklad (my jsme ale zálohu zaplatili převodem z účtu 28.2., tedy oni ji obdrželi nejdříve 1.3.). Podle §21 odst.1 daň na výstupu je plátce povinen přiznat ke dne UZP nebo ke dni přijaté platby a to k tomu dni, který nastane dříve - tento daň.doklad nesplňuje ani jednu tuto podmínku. Má mě to zajímat, anebo můžu s klidem DPH z tohoto dokladu nárokovat. Děkuji. *************
Re: UZP
******** Vím o něm a přesto nevím proč jsem se vždycky zdráhala připustit, že můžu doklad vystavit, aniž bych někde alespoň něco málo vykonala nebo obdržela peníze. Děkuji. ********
18. 3. 2006 13:48
Dobrý den.
Firma, která pro nás prováděla služby, v únoru vystavila záloh.fakturu a zároveň s tím samým datem daň.doklad (my jsme ale zálohu zaplatili převodem z účtu 28.2., tedy oni ji obdrželi nejdříve 1.3.).
Podle §21 odst.1 daň na výstupu je plátce povinen přiznat ke dne UZP nebo ke dni přijaté platby a to k tomu dni, který nastane dříve - tento daň.doklad nesplňuje ani jednu tuto podmínku. Má mě to zajímat, anebo můžu s klidem DPH z tohoto dokladu nárokovat.
Děkuji.