Re: povolení splátek dle § 60
>Poplatník měl minulý rok minimální základ daně, tudíž
>žádné zálohy neplatil. Za rok 2005 mu vychází daň 70
>tisíc (s čímž teda nepočítal:-(.
>
>Zvažuji, že na FÚ zašleme žádost o povolení splátek
>dle § 60 zákona o správě daní a poplatků. Moje dotazy:
>
>1. Kdy máme žádost na FÚ nejpozději doručit? Stačí v
>den podání přiznání?
********moje správcová říká, že čím dřív tí líp, ale můžete ji podat i po termínu (ale vzniká tím vysoké penále)*****
>2. Mám v žádosti již uvést, jakou část daně poplatník
>uhradí "zavčasu" k 31. 3. a poté jednotlivé částky a
>data splátek? (poplatník je schopen uhradit asi 25
>tisíc k 31. 3. poté asi 3 splátky každý měsíc po 15
>tisících).
*****určitě, navrhněte splátkový kalendář, raději ho třeba o měsíc prodlužte, hlavně se pak musí dodržovat, jinak se žádost ruší a celá částka bude penalizovaná*****
>3. Žádost bude obsahovat i kolek, v jaké hodnotě?
*****400 Kč dáváme na žádost o splátky DPH*****
>4. Za jak dlouho se FÚ vyjádří k žádosti? (je v zákoně
>uvedeno, do kdy se musí FÚ vyjádřit?
*****14 dní až měsíc****
>5. Mám v žádost specifikovat důvody, proč poplatník
>není schopen uhradit celou část daně k 31. 3.?
****Určitě, napište třeba k zajištění bezproblémového chodu firmy nebo investice, hlavně ne druhotnou platební neschopnost, na to prý FÚ neslyší*****
>6. Odklad k 30. 6. nepřichází v úvahu, i když i toto
>by byl způsob "odkladu" placení.
>
>Děkuji za vyjádření k jednotlivým bodům.
Ještě dodám, že úroky jsou minimální, měli jsme na splátky DPPO 500 tis.Kč a úrok činil asi 1500 Kč, ale jak jsem uvedla, nesmíte se zpozdit ani s jednou splátkou ani o den. Pokud by hrozilo, že na to nebudete mít,raději podejte včas další žádost o posečkání s uvedenou platbou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
18. 3. 2006 20:55
Poplatník měl minulý rok minimální základ daně, tudíž žádné zálohy neplatil. Za rok 2005 mu vychází daň 70 tisíc (s čímž teda nepočítal:-(.
Zvažuji, že na FÚ zašleme žádost o povolení splátek dle § 60 zákona o správě daní a poplatků. Moje dotazy:
1. Kdy máme žádost na FÚ nejpozději doručit? Stačí v den podání přiznání?
2. Mám v žádosti již uvést, jakou část daně poplatník uhradí "zavčasu" k 31. 3. a poté jednotlivé částky a data splátek? (poplatník je schopen uhradit asi 25 tisíc k 31. 3. poté asi 3 splátky každý měsíc po 15 tisících).
3. Žádost bude obsahovat i kolek, v jaké hodnotě?
4. Za jak dlouho se FÚ vyjádří k žádosti? (je v zákoně uvedeno, do kdy se musí FÚ vyjádřit?
5. Mám v žádost specifikovat důvody, proč poplatník není schopen uhradit celou část daně k 31. 3.?
6. Odklad k 30. 6. nepřichází v úvahu, i když i toto by byl způsob "odkladu" placení.
Děkuji za vyjádření k jednotlivým bodům.