Re: Moc prosim,poraďte-spolupr.os.dodat.
Počkejte - nepanikařte, skutečně se těm spolupracujícím osobám vyplatí dodanit 2004 a v roce 2005 uplatňovat paušál???
Tak: všechny výkazy o pohledávkách a závazcích se do DP píšou Podnikateli (+úroky z Bú), spolupracující osobě ne... pokud by vyšel jiný daň. základ 2004, opět by se musel rozdělit % tak, jak jste ho uplatnila ve 2004 a dodanit to oběma (podnikateli i SO) a v roce 2005 opět doplnit v DP § 23 podle roku 2004
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 3. 2006 11:08
Dobrý den, moc prosím o radu:
Za r.2004 bude dodat.DP-přechod na výdaje%v r.2005.V r.2004 byla spolupr.os.-co s tím,musí též podávat dodat.DP?Dopočítalo by se jí to,aby P-V=dílčí ZD ř.113přibližně stejný(shodnost úplná nejde)a ZDř.54zaokrhl.na celá100 dolů vyjde shodně, daň tudíž stejná.Ale pohne se % podíl na P a V.Lze to takto použít?Může se% změnit oproti DP? % vyjde na desetinná místa př.22,15%.
Vzhledem k tomu,že se na spolupr.os.rozdělují i P a V až po úpravě dle §23 bude to znamenat, že podané dodat.DP za spolupr.osobu by nesedělo na přehl.SP,ZP? musím v tomto případě (jen u spolupr.os.a ne u OSVČ) podat opravné přehl.na SP a ZP? Protože nyní v zisku bude mít obsažené i dodaněné pohl.,záv.,zás.z r.2004(viz.§23-úprava ZD a následné rozdělení)
A jak to bude v r.2005-zaplac.FV z r.2004-o tyto se má zvýšit příjem do přehl.SP,ZP. Spolupr.os.spolupracuje i v r.2005-mám je rozdělit stejným % jako %podíl v DP?
Moc prosím, máte někdo obdobný případ, že byla v r.2004spolupr.osoba a za r.2004děláte dodat.DP
Opravdu si s tímto nevím rady.
Zatím to chci řešit takto:udělám dodat.DP,jak je popsáno výše,s přehledy níc nebudu dělat. Přehl.pro r.2005 navýším procentně, jak jsem navrhla výše.Je to tak možné?
Moc prosím, budu vděčná za jakýkoli názor, připomínku. Nebo mi už z toho hrabe a moc to kombinuji?