Dotaz

• (neregistrovaný)

19. 3. 2006 14:09

Dobrý den chtěla bych se zeptat, mám přítele který je ženatý ,s manželkou sepsali dohodu že od 26.9.2005 s polu nežijouv místě trvl.bydliště dohodli se na výživném . Jeho manželka má přítele a nyní s ním čeká dítě .Když to zjistili požádali o rozvod .Bude mít můj přítel nějaké závazky k nenarozenému dítěti i když není jeho. Děkuji Gabka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2006 14:24

taky Lenka (neregistrovaný)

Re: Dotaz
      Narodí-li se dítě v době od uzavření manželství do uplynutí třístého dne po zániku manželství nebo po jeho prohlášení za neplatné, považuje se za otce manžel matky.

• 19. 3. 2006 15:39

Gabka (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď ještě bych se zeptala kdyby manželka uvedla u rozvodového dtání že je těhotná s jiným bylo by to k něčěmu nebo se na to vůbec nebere ohled.Nebo prostě nemá žádnou šanci a na dítě bude muset platit.Děkuji

• 19. 3. 2006 15:50

taky Lenka (neregistrovaný)

Při rozvodu si myslím, že je to k ničemu, ale říct to tam může.
      Nejjednodušší řešení by dle mě bylo, kdyby se manželka (bývalá) zvovu vdala - to by byl automaticky její nový manžel uznán za otce dítěte.
      Váš přítel bude muset popřít otcovství a otec dítěte bude muset učinit souhlasné prohlášení.
      Nejlepší by Vás informovali na matrice. Zeptejte se co nejdříve, aby jste něco neprošvihli.
      Platit na dítě dle mne nebude určitě. Spíš bych se bála, že bude nosit jeho příjmení :-(
      Nejlepší by opravdu bylo, kdyby se znova vdala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).