Re: Kolik za DP s.r.o. bez činnosti?
Já jim dělám ještě jedno s.r.o., taky malé, výdělek nestojí za moc, tak si asi mysleli, že to druhé s.r.o. budu dělat zadarmo... Zajímalo mě všeobecné ocenění té práce se závěrkou, i když tam dohromady nic není, ale stejně to musím všechno vyplnit a vytisknout.
Já to vím jak je těžké ocenit svoji práci, a hlavně otipovat klienta kolik zaplatí. Já jsem si řekla o 600,-kč. Když si spočítáte, že strávíte čas s klientem než Vám to předá, než mu to předáte Vy /pokud mu to ještě nehodíte na finanční/. Když sednete k počítači a nahážete i těch málo položek, začnete tisknout závěrky, tak zjistíte že je dopoledne pryč.
Tak pokud se jim zdá 500Kč hodně, řekněte jim, že za DPPO se bere minimálně 1000Kč (je to daleko složitější, a k tomu musíte vypracovat rozvahu, výkaz zisků a ztrát a přílohu). Ať se nediví, a pokud ano, příště jim to nedělejte. Nestojí to za ty nervy. Taky jsem v minulosti všem svým klientům vyhověla a účtovala co nejméně, protože dostat z nich alespoň něco, byl někdy nadlidský výkon. Oni si totiž velice rychle zvyknou, pokud jim účtujete i jinou firmu, že ostatní jejich aktivity jsou vlastně Vaše povinnost účtovat, ale to nedělejte. A pokud ano, nechejte si to zaplatit jak se sluší a patří. Ať se jdou zeptat někam jinak, kolik by zaplatili. Uvidíte, že jim to za tuto sumu nikdo nezpracuje. To si buďte jistá.Držím Vám pěsti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 3. 2006 18:36
Kolik byste si počítali za zpracování závěrky a DP u s.r.o., kde za celý rok není vůbec žádná činnost, jen mám 12x výpis s poplatky a úroky? Řekla jsem si o 500,- a zdá se jim to moc, nevím :-((( ???