Leasing uzitkoveho auta

• (neregistrovaný)

19. 3. 2006 20:04

Dobry den. Omlouvam se, ale mozna budu mit zacatecnickou otazku. V minulych diskuzich na toto tema jsem to najit nemohla. Leasing jsem jiz par let nedelala a ted delam kontrolu ucetnictvi firme, kde vyhodili ucetni pro "lajdactvi".
    Uplatnuji si DPH, to je u nich O.K. Ale maji leasingovou smlouvu na 60 mesici. Maji narok to do danovych nakladu dostat za 3 roky, nebo za pet let. Poradi me nekdo, abych se nekde nesekla????
    Velice dekuji.
    Konkretne jde o castku vsech splatek Kc 861608.00. Pak me mesicni narok (na 3 roky) vychazi Kc 23933.58. Nebo danove na 5 let na castku Kc 14360.15.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2006 23:35

Ivana (neregistrovaný)

Re: Leasing uzitkoveho auta
      Pokud mají v leas.smlouvě uvedeno 60měsíců, tak to rozpočítáte na 60měsíců - pozor ale bez DPH! Vemte částku všech splátek mínus DPH, vyjde Vám suma, kterou vydělíte 60 a násobíte počtem měsíců (pro každé zdaň.období) od převzetí leasingu dle předávacího protokolu.

• 20. 3. 2006 0:32

Janka (neregistrovaný)

Dekuji. Vzala jsem si sumu bez dane, to jsem vedela. Jen jsem si nebyla jistou to delkou. Protoze "vyhozena slecna ucetni" ma uplatnovane tak divne castky, ze jsem se neumela trefit, jak to mohla pocitat. Takze to vezmu podle sebe, na 60 mesicu krat pocet mesicu v tom roce (tak jsem si prece jen neco pamatovala :-))
      velice Vam dekuji.

• 20. 3. 2006 7:46

Ivana (neregistrovaný)

Ano přesně tak to udělejte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).