Re: dodaneni 2004
Ne. Do přehledů pro SP a ZP se Vám to promítne až při skutečném příjmu či výdeji peněz.
Pouze upravíte DP.
jojo, jenže já jsem ráno volala na sociálku a pani me seřvala, že je snad jasný, že když se mi změní příjmy podle §7 v d přiznání za rok 2004, tak přece musím dát opravný přehled za 2004
jsem zvědavá jestli by mi vysekla penále za ten opravnej nebo za to, že to dám do roku 2005
Tak jí zavolejte zpět a přečtěte jí, co je na www. stránkách ČESKÉ SPRÁVY SOC.ZABEZPEČENÍ :
Dotaz:Bude mít úprava základu daně za rok 2004, kterou provedu v souvislosti s uplatněním výdajů procentem na zdaňovací období 2005, vliv na vyměřovací základ pro odvod pojistného OSVČ za rok 2004, resp. budu povinen v souvislosti s podáním dodatečného daňového přiznání podat také opravný přehled.
Odpověď:S účinnosti od 1.1.2005 umožňuje zákon o daních z příjmů využít výdaje procentem z příjmů již za zdaňovací období roku 2005. Pokud tedy např. bude podáno dodatečné daňové přiznání za rok 2004, kde dojde ke změně základu daně dle ust. § 23 odst. 8 zák. č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, v platném znění, nedochází tím ke změně výše příjmů ani výdajů na jeho dosažení zajištění a udržení. Z tohoto důvodu se nepodává tzv. opravný přehled dle ust. § 15 odst. 2 zák. č. 589/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 3. 2006 21:53
Ctu si všechny historické příspevky o výdajích paušálem a s tím související. A jsem z toho úplně mimo. Co musím dodanit? Proč musím dodanit pohledávky a závazky? Zásoby jsem neměla. Vedu si DE, takže jsem do příjmů uváděla to, co jsem přijala a do výdajů to, co jsem zaplatila. Pokud teď uplatním výdaje paušálem, tak do příjmů jdou opět jen příjmy přijaté. Tak kde musím dodaňovat pohledávky? Nějak tomu nerozumím, proč to tak je.
Můžete mě uvést konkrétní příklad?
Děkuji.