Re: Budu ukamenována ? (DPH), may day ..
Dano také přesně nerozumím, co máte na mysli, provizi? Ale určitě se nechoďte udávat na FÚ. To by vám v ničem, ale vůbec v ničem nepomohlo :-) Jestli máte chybu, tak udělejte dodatečné DPH, klidně bych to dopočítala za poslední měsíc 2005 jako nějakou opravu účtování. V tom vám žádné sypání popela na hlavu na FÚ nepomůže. J.F.
Nebude-li Vám vadit můj názor i když o stravenkách nevím nic - zatím jsem je neúčtovala? Šla bych podat dodatečné přiznání, čím dřív, tím líp, pokud je to malá částka, tak penále by mohlo být do 100 a to FÚ nepředepíše. Myslím si, že než být v křeči, jestli na to přijdou, je lepší mít to z krku. A pokud by na to přišli za několik let, to už by fakt bolelo. Takže držím palce, v duchu jsem s Vámi.
Děkuji za bleskovou reakci. Udělám dodatečné daň. přiznání a basta. Potřebovala jsem to v té prvotní panice s někým zkonzultovat a musím říct,že tato diskuse na business.center je taková moje berle, opora, kolega, konzultant a poradce v jedné osobě. Tímto posílám dík nejen zřizovateli ale taky všem, kteří jsou ochotni věnovat čas a své vědomosti těm bezradným. Bohužel já se mezi ně často počítám, ale doufám, že taky nastane doba, kdy budu moci někomu poradit. Mám co oplácet.
Pro paní Jitku: Při koupi stravenek je na faktuře 19 %, tak si ho pak uplatŇujeme.
Zdraví Dana
-----------------------------------
Děkuji za příspěvky, ale ty stravenky nejsou od distributora, jsou pro konkrétní jídelnu, takže žádná provize, provozovatel jídelny nám to napočítá s DPH na fakturu (jak se to zaúčtuje ?), my si to uplatníme v celé výši u FÚ, pak stravenku prodáme zaměstnanci za 45 % vče. poměrného DPH. No, a to máme odvádět a neodvedli jsme. D.
Já bych to opravila v prosinci interním dokladem a hned bych zaplatila a podala bych dodatečné přiznání. Píšete, že se jedná jen o 1 zam.,tak toho nebude tolik.
Já účtuji takto:
Fa 213,343vstup/321
Interním dokladem:
527/21300 platí zaměstnavatel
335/21300 platí zaměstnanec
335/343výstup DPH z toho, co platí zaměstnanec
>>>>>PÚ, s.r.o. Při kontrole a závěrečném šílení před
>>>>>uzavřením účetnictví jsem zjistila, že jsme celý rok
>>>>>neodváděli DPH z prodaných stravenek, jež jsme
>>>>>"prodali"
>>>>>svému zaměstnanci (tj. z těch 45 %, co hradí
>>>>>zaměstnanec). Při koupi stravenek jsme DPH
>>>>>uplatňovali
>>>>>(to jest
>>>>>žádali FÚ o vrácení) celé. Nejedná se o závratné
>>>>>částky,
>>>>>máme jen 1 zaměstnance. Ach, jo, co teď ? Samozřejmě
>>>>>to nebylo úmyslné, to ale finančák nebude zajímat.
>>>>>Jak
>>>>>to mám teď spravit, doplatit ? Ani nedoufám, že by
>>>>>na
>>>>>to FÚ nikdy nepřišel, oni přesně o těch Achillových
>>>>>patách malých firem vědí. A nebo do toho šlápnout a
>>>>>jít
>>>>>se udat a poradit na FÚ ? PROSÍM PORAďTE MI JAK Z
>>>>>TOHO
>>>>>VEN, aby to co nejmíň bolelo. Moc děkuji. Dana
>>>>*******
>>Děkuji za příspěvky, ale ty stravenky nejsou od
>>distributora, jsou pro konkrétní jídelnu, takže žádná
>>provize, provozovatel jídelny nám to napočítá s DPH
>>na
>>fakturu (jak se to zaúčtuje ?), my si to uplatníme v
>>celé
>>výši u FÚ, pak stravenku prodáme zaměstnanci za 45 %
>>vče. poměrného DPH. No, a to máme odvádět a neodvedli
>>jsme. D.
>****
>Já bych to opravila v prosinci interním dokladem a
>hned bych zaplatila a podala bych dodatečné přiznání.
>Píšete, že se jedná jen o 1 zam.,tak toho nebude tolik.
>Já účtuji takto:
>Fa 213,343vstup/321
>
>Interním dokladem:
>527/21300 platí zaměstnavatel
>335/21300 platí zaměstnanec
>335/343výstup DPH z toho, co platí zaměstnanec
>
>
My nakupujeme stravenky ve velkém - jsou bez DPH jako ceniny a jsou od DPH osvobozené!!! To mi chcete namluvit, že z 45% ceny stravenky, kterou platí zaměsnanec mám zaplatit DPH?
No to slyším poprvé!
To je tedy docela slušná blbost ne?! DPH uplatňujeme jen z provize, kterou si Sodexho vyčísluje na faktuře....
Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 3. 2006 22:21
PÚ, s.r.o. Při kontrole a závěrečném šílení před uzavřením účetnictví jsem zjistila, že jsme celý rok neodváděli DPH z prodaných stravenek, jež jsme "prodali" svému zaměstnanci (tj. z těch 45 %, co hradí zaměstnanec). Při koupi stravenek jsme DPH uplatňovali (to jest žádali FÚ o vrácení) celé. Nejedná se o závratné částky, máme jen 1 zaměstnance. Ach, jo, co teď ? Samozřejmě to nebylo úmyslné, to ale finančák nebude zajímat. Jak to mám teď spravit, doplatit ? Ani nedoufám, že by na to FÚ nikdy nepřišel, oni přesně o těch Achillových patách malých firem vědí. A nebo do toho šlápnout a jít se udat a poradit na FÚ ? PROSÍM PORAďTE MI JAK Z TOHO VEN, aby to co nejmíň bolelo. Moc děkuji. Dana