Re: Budu ukamenována ? (DPH), may day ..
Dano také přesně nerozumím, co máte na mysli, provizi? Ale určitě se nechoďte udávat na FÚ. To by vám v ničem, ale vůbec v ničem nepomohlo :-) Jestli máte chybu, tak udělejte dodatečné DPH, klidně bych to dopočítala za poslední měsíc 2005 jako nějakou opravu účtování. V tom vám žádné sypání popela na hlavu na FÚ nepomůže. J.F.
Nebude-li Vám vadit můj názor i když o stravenkách nevím nic - zatím jsem je neúčtovala? Šla bych podat dodatečné přiznání, čím dřív, tím líp, pokud je to malá částka, tak penále by mohlo být do 100 a to FÚ nepředepíše. Myslím si, že než být v křeči, jestli na to přijdou, je lepší mít to z krku. A pokud by na to přišli za několik let, to už by fakt bolelo. Takže držím palce, v duchu jsem s Vámi.
Děkuji za bleskovou reakci. Udělám dodatečné daň. přiznání a basta. Potřebovala jsem to v té prvotní panice s někým zkonzultovat a musím říct,že tato diskuse na business.center je taková moje berle, opora, kolega, konzultant a poradce v jedné osobě. Tímto posílám dík nejen zřizovateli ale taky všem, kteří jsou ochotni věnovat čas a své vědomosti těm bezradným. Bohužel já se mezi ně často počítám, ale doufám, že taky nastane doba, kdy budu moci někomu poradit. Mám co oplácet.
Pro paní Jitku: Při koupi stravenek je na faktuře 19 %, tak si ho pak uplatŇujeme.
Zdraví Dana
-----------------------------------
Děkuji za příspěvky, ale ty stravenky nejsou od distributora, jsou pro konkrétní jídelnu, takže žádná provize, provozovatel jídelny nám to napočítá s DPH na fakturu (jak se to zaúčtuje ?), my si to uplatníme v celé výši u FÚ, pak stravenku prodáme zaměstnanci za 45 % vče. poměrného DPH. No, a to máme odvádět a neodvedli jsme. D.
Já bych to opravila v prosinci interním dokladem a hned bych zaplatila a podala bych dodatečné přiznání. Píšete, že se jedná jen o 1 zam.,tak toho nebude tolik.
Já účtuji takto:
Fa 213,343vstup/321
Interním dokladem:
527/21300 platí zaměstnavatel
335/21300 platí zaměstnanec
335/343výstup DPH z toho, co platí zaměstnanec
>>>>>PÚ, s.r.o. Při kontrole a závěrečném šílení před
>>>>>uzavřením účetnictví jsem zjistila, že jsme celý rok
>>>>>neodváděli DPH z prodaných stravenek, jež jsme
>>>>>"prodali"
>>>>>svému zaměstnanci (tj. z těch 45 %, co hradí
>>>>>zaměstnanec). Při koupi stravenek jsme DPH
>>>>>uplatňovali
>>>>>(to jest
>>>>>žádali FÚ o vrácení) celé. Nejedná se o závratné
>>>>>částky,
>>>>>máme jen 1 zaměstnance. Ach, jo, co teď ? Samozřejmě
>>>>>to nebylo úmyslné, to ale finančák nebude zajímat.
>>>>>Jak
>>>>>to mám teď spravit, doplatit ? Ani nedoufám, že by
>>>>>na
>>>>>to FÚ nikdy nepřišel, oni přesně o těch Achillových
>>>>>patách malých firem vědí. A nebo do toho šlápnout a
>>>>>jít
>>>>>se udat a poradit na FÚ ? PROSÍM PORAďTE MI JAK Z
>>>>>TOHO
>>>>>VEN, aby to co nejmíň bolelo. Moc děkuji. Dana
>>>>*******
>>Děkuji za příspěvky, ale ty stravenky nejsou od
>>distributora, jsou pro konkrétní jídelnu, takže žádná
>>provize, provozovatel jídelny nám to napočítá s DPH
>>na
>>fakturu (jak se to zaúčtuje ?), my si to uplatníme v
>>celé
>>výši u FÚ, pak stravenku prodáme zaměstnanci za 45 %
>>vče. poměrného DPH. No, a to máme odvádět a neodvedli
>>jsme. D.
>****
>Já bych to opravila v prosinci interním dokladem a
>hned bych zaplatila a podala bych dodatečné přiznání.
>Píšete, že se jedná jen o 1 zam.,tak toho nebude tolik.
>Já účtuji takto:
>Fa 213,343vstup/321
>
>Interním dokladem:
>527/21300 platí zaměstnavatel
>335/21300 platí zaměstnanec
>335/343výstup DPH z toho, co platí zaměstnanec
>
>
My nakupujeme stravenky ve velkém - jsou bez DPH jako ceniny a jsou od DPH osvobozené!!! To mi chcete namluvit, že z 45% ceny stravenky, kterou platí zaměsnanec mám zaplatit DPH?
No to slyším poprvé!
To je tedy docela slušná blbost ne?! DPH uplatňujeme jen z provize, kterou si Sodexho vyčísluje na faktuře....
Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
19. 3. 2006 22:21
PÚ, s.r.o. Při kontrole a závěrečném šílení před uzavřením účetnictví jsem zjistila, že jsme celý rok neodváděli DPH z prodaných stravenek, jež jsme "prodali" svému zaměstnanci (tj. z těch 45 %, co hradí zaměstnanec). Při koupi stravenek jsme DPH uplatňovali (to jest žádali FÚ o vrácení) celé. Nejedná se o závratné částky, máme jen 1 zaměstnance. Ach, jo, co teď ? Samozřejmě to nebylo úmyslné, to ale finančák nebude zajímat. Jak to mám teď spravit, doplatit ? Ani nedoufám, že by na to FÚ nikdy nepřišel, oni přesně o těch Achillových patách malých firem vědí. A nebo do toho šlápnout a jít se udat a poradit na FÚ ? PROSÍM PORAďTE MI JAK Z TOHO VEN, aby to co nejmíň bolelo. Moc děkuji. Dana