Můžete mi , prosím, někdo poradit, co se škodou v daňové evidenci? Loni nám vyhořela provozovna, přišel pojišťovák a odhadl škodu na 100.000,-Kč. Nechali jsme si provozovnu opravit, faktura od firmy 120.000,-Kč. Letos přišlo vyúčtování od pojišťovny 60.000,-Kč. Takže faktura za opravu-celá daňový výdaj, peníze od pojišťovny-daňový příjem, ale jak mám do peněžního deníku dostat tu škodu-nějakým interním dokladem, nebo snad fakturu za opravu rozdělit na 60.000- daňově a 60.000,- nedaňově, ale to snad ne, vždyť je to oprava? Díky za pomoc.
Re: Škoda v DE
Vaší odpovědi moc nerozumím. Máte na mysli, že fakturu dám jako daňový výdaj a peníze od pojišťovny jako daňový příjem a víc nic? Omlouvám se za nechápavost.
20. 3. 2006 10:24
Můžete mi , prosím, někdo poradit, co se škodou v daňové evidenci? Loni nám vyhořela provozovna, přišel pojišťovák a odhadl škodu na 100.000,-Kč. Nechali jsme si provozovnu opravit, faktura od firmy 120.000,-Kč. Letos přišlo vyúčtování od pojišťovny 60.000,-Kč.
Takže faktura za opravu-celá daňový výdaj, peníze od pojišťovny-daňový příjem, ale jak mám do peněžního deníku dostat tu škodu-nějakým interním dokladem, nebo snad fakturu za opravu rozdělit na 60.000- daňově a 60.000,- nedaňově, ale to snad ne, vždyť je to oprava?
Díky za pomoc.