Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 3. 2006 13:07
Dobrý den, mám problém při vyplňování DP, v pokynech jsem nalezla jiné procentní sazby daně a jiné rozsahy jednotlivých kategorií než v Úplných zněních daňových zákonů od vydavat.De iure. Př. v pokynech je 1. kategorie do 109.200,- daněna 15% a v ÚZ je do 121.200,- a daněna 12%. Dale jsem v ÚZ nalezla článek, ve kterém se píše o novele zákona, ze které vyplývá, že základní nezdanitelná částk tj. 38.040,-, která se odečítá od základu daně, je nahrazena částkou 7.200,- která se ale odečítá až od vypočtené daně, čásnek odkazuje na par. 35 ba. Dále jsem se chtěla zeptat, zda je možné od dílčího základu daně z příjmů z pronájmu odpočítat 30% z celkové částky, za předpokladu, že nejsou vyčísleny žádné výdaje podle par. 9 zák.
Děkuji
Jitka