Re: Záloha na daň OSVČ
daňový obdobím je rok, to že v jeho průběhu dosáhnu nějakého výsledku jsem vždy uplatňovala jako argument,aby mi například zrušili povinnost platit zálohy - jinak vás přeci nikdo nemůže donutit dobrovolně platit zálohy dřív,než skončí účetní období - tedy rok a budete vědět skut.výsledek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 3. 2006 13:40
Jako OSVČ vykazuji v daňovém přiznání náklady procentem z příjmu a za rok 2005 jsem vykazál daň nižši než 30 tis. Kč a tedy v roce 2006 neplatím zálohy na daň.
Očekávám ale v roce 2006 vyšši příjem takový, že daň za rok 2006 bude patrně vyšši než 30 00 Kč.
Jsem povinnen oznamit FÚ a platit případné zálohy na daň v roce 2006 pokud v průběhu tohoto roku aktuálně dosáhnu takovou výši příjmů, že po % odpočtu nákladů ( + dallší odpočty) bych se dostal s daní nad 30 tis. Kč.
Názory na to jsou značně rozdílné a údajně tuto záležitost řeší zákon 332/92 Sb. o správě daní a poplatků - a výklad je prý na (libo)vůli příslušného pracovníka - správce daní.
Děkuji za odpověď a event. odkaz na přílušný zákon a paragraf, které toto řeší.
Svatopluk