Re: cesťák zahraničí- Pomooooc!!
cely cestak prepocitavate pouze jednim kurzem CNB a to ze zakona bud kurzem ze dne vyplaceni zalohy a pokud nebyla vyplacena zaloha tak treba kurzem dne zahajeni SC nebo dnem predchazejicim (kazdopadne to nemuze byt kurz vyuctovani CS); jaky kurz pouzit byste meli mit ve smernici (popsan presneji nez jako "kurz ke dni uskutecneni pripadu - to spis sedi na faktury).
Vsechny vydaje prepocitate timto kurzem na koruny; kdyz je hrazeno bankou, tak vlastne zamestnanci neproplacite a dava se do nakladu castka, kterou si strhne banka (nema cenu prepocitavat, stejne by vam vysel na konci kurzovy rozdil).
Stravne se take prepocitava timto kurzem CNB.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 3. 2006 14:12
Dobrý den všem,
dnes se mi dostal na stůl cesťák-jedná se o cestu do zahraničí - účast na veletrhu. Bylo to od 25.2 do 27.2.2006. Dále tu mám i nějaké doklady v Eurech za benzín, poplatky, ubytování atd.. z každého dne pár dokladů. Dle vnitřní směrnice se řídíme kurzem aktulním kurzem ČNB ke dni uskutečnění případu.
Nevím však jakým kurzem mám počítat cesťák + doklady, musím za každý den zvlášť dle aktuálního kurzu k tomu dni a nebo kurz ke dni vyúčtování cesťáku?
Dále byl koupen benzín na kartu-bezhotovostně,na výpisu je to vyčísleno v Kč. Musím to také přepočítat dle kurzu ČNB k tomu dni, kdy to bylo nakoupeno??
Děkuji moc všem za odpověď, mám v tom pěknej zmatek..
Jana