Re: paušální poštovné a dph
asi jsem nebyl správně pochopen - vím, že poštovné je osvobozeno od dph jen ve své výši, já se ptám na toto - posílám zásilku, kde je poštovné paušálem 69,- Kč - na poště zaplatím 64,- - rád bych se zeptal, zda musím za základ daně brát ten paušál 69,- Kč nebo zda by šlo zdaňovat jen ten rozdíl, tj. 5,- Kč. Jestli se ptám na hloupost, omlouvám se, ale 19% ze 69,- je přeci jen o dost víc než 19% z 5 Kč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 3. 2006 14:27
Dobrý den, jsem internetový obchodník, vedu DE a přecházím na plátcovství dph - rád bych se zeptal na věc, která se tady řešila již mnohokrát, ale odpoděď na moji otázku jsem nenašel:
K zásilkám účtujeme paušální poštovné - při platbě předem 39,- Kč, na dobírku pak 69,- Kč - někdy je poštovné o 5, 8 nebo i deset Kč levnější - lze 19% dodanit pouze rozdíl mezi účtovaným a skutečným poštovným? Nebo je těch 19% nutné vztahovat k celé částce, kterou účtujeme?
A druhá, související otázka - jak je to v případě, že naše platba za poštovné je vyšší než částka, kterou účtujeme my zákazníkovi?