Re: paušální poštovné a dph
asi jsem nebyl správně pochopen - vím, že poštovné je osvobozeno od dph jen ve své výši, já se ptám na toto - posílám zásilku, kde je poštovné paušálem 69,- Kč - na poště zaplatím 64,- - rád bych se zeptal, zda musím za základ daně brát ten paušál 69,- Kč nebo zda by šlo zdaňovat jen ten rozdíl, tj. 5,- Kč. Jestli se ptám na hloupost, omlouvám se, ale 19% ze 69,- je přeci jen o dost víc než 19% z 5 Kč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 3. 2006 14:27
Dobrý den, jsem internetový obchodník, vedu DE a přecházím na plátcovství dph - rád bych se zeptal na věc, která se tady řešila již mnohokrát, ale odpoděď na moji otázku jsem nenašel:
K zásilkám účtujeme paušální poštovné - při platbě předem 39,- Kč, na dobírku pak 69,- Kč - někdy je poštovné o 5, 8 nebo i deset Kč levnější - lze 19% dodanit pouze rozdíl mezi účtovaným a skutečným poštovným? Nebo je těch 19% nutné vztahovat k celé částce, kterou účtujeme?
A druhá, související otázka - jak je to v případě, že naše platba za poštovné je vyšší než částka, kterou účtujeme my zákazníkovi?