Re: Home credit - srazky - rada od Páji
---
Karle, oni většinou ve smlouvě mají zapracovánu už onu dohodu o srážce ze mzdy. Je to uvedeno malinkatým písmem někde uvnitř podmínek. Také běžně vracím s tím, že pokud požadují cosi srážet, musí dle OZ předložit dohodu (ev.ověřenou). My tady pranýřujeme úvěrové firmy, ale hlavní viník je zaměstnanec, který se k něčemu zavázal a nakonec sráží zaměstnavatel. Měla jsem tu jednoho experta, na kterého přišlo 5 exekucí a i na výživné a dlužné výživné a každý měsíc mě bombardovala jeho bývalá manželka, že jí posílám málo peněz.
Re: Home credit - srazky - rada od Páji
Martino to jsem mel take - expert - mel 5 deti - kazde s jinou a jeste 3 exekuce (plus vyzivne) jeho mzdu jsem delal skoro 2 hodiny.
Pak jsem posilal kazde kolem 150 - 200 Kč - mel maly plat - nechtel delat - stejne by o vsechno prisel.
Nastesti odesel.
Karel
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 3. 2006 17:03
Vazeni, tak jsem poslech radu od Páji ohledne provadeni srazek ruznych spolecnosti co pujcuji penize.
Vratil jsem jim jejich papir, kde oznamuji, ze zamestnanec podepsal dohodu o srazkach ze mzdy a abych zacal neprodlene srazet, s tim, že požaduji ověrenou kopii smlouvy s overenym podpisem zamestnance.
Dnes mi prislo z Homecreditu psani a v nem overena kopie smlouvy od notare. :-))
Ovsem takto si to overi kazdy podvodnik a tak jim to vracim, ze pozaduji overeny podpis zamestnance a ne jejich smlouvu , byt overenou notarem.
Je videt, ze si nejsou temi svymi papiry jisti a tak radim : NEDEJME SE :-))