Povinnost podat daň. přiznání

• (neregistrovaný)

20. 3. 2006 17:04

Můžete mi někdo potvrdit informaci, že i pro rok 2004
    platí, že pokud má poplatník příjmy menší než 15 tis.
    Kč, tak se na něj minimální základ daně nevztahuje?
    Já vím, že je to explicitně uvedeno až ve znění zákona
    pro rok 2005, ale někdo mi říkal, že to FÚ takto bere
    i pro rok 2004.

.......................................................................................,
    takže by stačilo podat na FÚ prohlášení, že vaše příjmy nedosahují 15000 a tudíž nemáte povinnost podat DP.

Autor zprávy: Jana F.
    Čas zápisu: 11.3.2005 15:19
    --------------------------------------------------------
    Dotaz: Mám dotaz, jak je to se mnou, když jsem minulý rok neměl žádný výdělek. Jak je to s mým daňovým přiznáním? Musím ho podávat?

Odpověď: Z Vašeho dotazu jsem nevyčetla, o jaký konkrétní případ se jedná. Může se jednat o tyto situace:

Jste osoba samostatně výdělečně činná a neměl jste žádný příjem z této výdělečné činnosti a výdělečná činnost je pro Vás hlavní zdroj příjmů. V tomto případě musíte vždy podat daňové přiznání typu B. Výše uvedených příjmů v daňovém přiznání záleží také na tom, zda se na Vás vztahuje institut minimálního základu daně. Pokud se na Vás vztahuje tento institut minimálního základu daně, potom musíte v daňovém přiznání uvést minimální základ daně pro výpočet Vaší daňové povinnosti. Jestliže se na Vás tento institut nevztahuje, podáte daňové přiznání s nulovým základem daně a s nulovou daňovou povinností.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2006 17:43

anonymní (neregistrovaný)

Re: povinnost podat daň. přiznání
      http://www.finexpert.cz/Kratkezpravy/AR.asp?ARI=2965

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).