Razítko na faktuře a daňovém dokladu?

• (neregistrovaný)

21. 3. 2006 8:44

Setkala jsem se již několikrát (zejména v hypermarketech) s tvrzením, že na dokladu, který mi vystavila pokladní, nemusí již být razítko společnosti. Vše potřebné je prý již předtištěno pokladnou. Moc by mě zajímalo, jestli i případná kontrola z finančního úřadu tento doklad uzná jako zdanitelný.
    Je fakt, že mi už i jiné firmy vystavily fakturu bez razítka a podpisu( např. při zasílání materiálu na dobírku). Mám je požádat o novou fakturu s razítkem a podpisem?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 3. 2006 8:53

Martina (neregistrovaný)

Re: Razítko na faktuře a daňovém dokladu
      Na dokladech skutečně nemusí být razítko,důležité je, aby měl doklad náležitosti daňového dokladu, jako je název a sídlo firmy,DIČ. Vemte si takové účty od Telecomu, na nich také razítko není.

• 21. 3. 2006 9:01

Mirka (neregistrovaný)

To máte pravdu, i např. v MAKRU nechtějí dávat razítko. Je však divné, že někdo Vám doklad orazí automaticky i přesto, že všechny povinné údaje na faktuře , či daňovém dokladu jsou a druhý Vás odbude nebo se i hádá, že razítko být nemusí. Nerada se hádám a tak mě Vaše odpověď potěšila.
      Děkuji

• 21. 3. 2006 9:25

Jana (neregistrovaný)

Náležitosti daňového dokladu upravuje pouze zákon o DPH č.235/2004Sb. v §28 a v odst.2 se v bodu a), kde jsou uvedeny povinné náležitosti pro identifikaci plátce, který zdanitelné plnění poskytuje, není nic o razítku nebo podpisu.

• 21. 3. 2006 13:54

Mirka (neregistrovaný)

Děkuji za pomoc. Hned si je člověk jistější.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).