Dobrý den, chci se poradit.Vedu sklady se zbožím - palety a používáme váženou aritmetickou cenu, tj cena průměrná. Mám jednotlivé karty na jednotlivé druhy.Mohu na jednu kartu účtovat jeden druh palety, pokud ji jednou nakoupím např. za 140Kč, podruhé za 145 a jindy za 150Kč.Záleží od koho nakupujeme. Také prodej se uskutečňuje v odlišných cenách. Např. větším odběratelům jim prodáváme např. za 180, menším za 190 atd... To znamená, že mám na kartě dosti velké cenové výkyvy.Děkuji za radu.
Re: Oceňování zásob
***** ano, ja v tom nevidim problem, ty ruzne porizovaci ceny vam hybou pouze v oceneni tech palet na skladu (prodejni cena je z hlediska skladu nepodstatna)
21. 3. 2006 9:58
Dobrý den,
chci se poradit.Vedu sklady se zbožím - palety a používáme váženou aritmetickou cenu, tj cena průměrná.
Mám jednotlivé karty na jednotlivé druhy.Mohu na jednu kartu účtovat jeden druh palety, pokud ji jednou nakoupím např. za 140Kč, podruhé za 145 a jindy za 150Kč.Záleží od koho nakupujeme. Také prodej se uskutečňuje v odlišných cenách. Např. větším odběratelům jim prodáváme např. za 180, menším za 190 atd... To znamená, že mám na kartě dosti velké cenové výkyvy.Děkuji za radu.