Re: Student-Dohoda o provedení práce
Pokud je studentem, tak mu každý měsíc můžete napsat DOPP (pokaždé na nějaký jiný úkol) až 6600 Kč hrubého a nebude se z toho odvádět nic, protože on má slevy z daně 600 a 200. Musí mít ale podepsané prohlášení a přiložit potvrzení o studiu.
ano, to pro rok 2006; pokud chcete zpetne dopsat rok 2005, tak mu udelejte DPP na max. 4120 za mesic (odecitatelne polozky jsou 3170 a 950 na studenta) - pak z toho taky nebudete odvadet dane.... musi podepsat zpetne prohlaseni a to potvrzeni o studiu taktez
Pro pani Jirku - vy jste tedy hlavicka!!!!!! tato moznost me nenapadla ;-)
Mohla bych se prosím ještě zeptat na částky 6600 Kč a a slevy z daně 600 a 200 Kč ? Kde se k nim mohu dopátrat, abych měla nějakou oporu v zákoně. A dále na rok 2006: student tedy u mě musí podepsat prohlášení, doložit potvrzení o studiu a já musím příští rok do 15.2. podat Vyúčtování k dani ze záv. činnosti a musím mu vést mzdový list - nebo to není nutné? Děkuji za odpověď.Dáša
zakon o dani z prijmu § 35ba - slevy na dani.
7200 / rok na poplatnika (600 mes.)
2400 / rok na studenta (200 mes.)
Kdyz bude hruba mzda 6600, tak dan (12% pro rok 2006) je 792 kc,- od toho se odecte 800 (sleva na dani) a tak vyjde dan 0,-
Mzdovy list mu nepovedete a pokud u vas v Prohlaseni do 15.2.07 pozada o rocni zuctovani dane, tak mu ho udelate (pokud nebude mit jineho soubezneho zamestnavatele).... ale zadat nemusi, kdyz nebude cely rok platit zalohy na dane, tak mu stejne nic nevrati :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 3. 2006 11:50
Prosím o radu. Syn, student - 18 let, mi pomáhá celoročně ve firmě (s.r.o.) opravovat PC a vytvářet programy. Mohu mu za jeho pomoc poskytnout částku cca 20000,-Kč ještě za rok 2005 na Dohodu o provedení práce? Případně jak ho odměňovat v roce 2006, aby nebylo nutno platit Zp a SP. Děkuji za radu.