Re: Slováci
Na OSSZ a ZP přihlašujete stejně jako zaměstnance z ČR. Jen co se týká ZP, záleží na tom, jakou si vyberou.
Moje zkušenost: Máme Slováky od 1.1.2005. Hlásila jsem je na VZP (údajně jiná ZP lidi ze zemí EU nepřijímala, což asi nebyla pravda).
Na VZP je přihlašujete kódem E a číslo pojištěnce má svoje specifika, ale pokud vyplníte formulář na stránkách VZP, pokyny Vás povedou. Poté jim VZP přidělí kartičky s jejich číslem pojištěnce a od té doby je vedete ne pod jejich rodnými čísly, ale těmi přidělenými.
Letos jsem je přehlašovala na OZP, protože u VZP nebyli spokojeni (žádali o formulář E 106 a VZP s ním dělá drahoty - nedostali ho).
Informovala jsem se u OZP a vše bez problému - vzali je a hned ty formuláře dostali. Tam jsem je přihlašovala normálně kódem P a byla jim zachována jejich rodná čísla.
Pokud ještě budete nějakou informaci potřebovat, ozvěte se - mám s nimi bohaté zkušenosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 3. 2006 12:45
V historii jsem si našla příspěvky s tématikou zaměstnání Slováků, ale odpovědi jsou: "mělo by být", "asi" apod. Prosím o stručné informace, jak se mohou zaměstnat Slováci. Ohlašovací karta na ÚP, to je to jediné, s čím jsem si jistá. Jakou má povinnost zaměstnavatel k zdr. pojištovně, pod jakým kódem? Na OSSZ zašlu
Přihlášku. Myslím si, že to bude stejné jako u našeho občana, ale pro jistotu, prosím o informace. Děkuji.