Re: Pllnění od pojišťovny-DPFO ?
ČP mi při plnění pojistného přímo zaměstnanci (ne refundací) zašle "Rekapitulace likvidace pojistné události - Informace o výplatě" kde je uvedeno: ztráty na výdělku hrubá
- daň srážková ......,-Kč odvedeno FÚ
bolestné
platba lékaři
odvedeno ...........(jméno zaměstnance)
Při plnění pracovního úrazu přímo do pojišťovny zaměstnanci si on musí sám odevzdat přiznání !!! (byla jsem na to upozorněna v lednu metodičkou F.Ú. při školení na daň FO závislá)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 3. 2006 13:40
Prosím o radu.Známá dostala od České pojišťovny plnění - náhradu za ztrátu na výdělku: jednalo se o úraz způsobený jinou osobou, šlo o plnění z její pojistky. Pojišťovna jí prý poslala toto plnění nezdaněné, nyní si podá DPFO - to je mi jasné, že se jedná o jiné příjmy § 10, ale domnívala jsem se, že pojišťovna je povinna plnění zdanit - pokud do 5000 Kč - srážk.daň,pak DPFO ne, pokud nad 5000 pak zálohová daň a DPFO ano. Alespoň takto zasílá plnění KOOPERATIVA - to je bráno jinak než plnění České pojišťovny - to jsou tedy dvě věci, které pletu ? KOOPERATIVA zdaňuje (pokud nevyplácí zaměstnavatel, plnění jde přímo zaměstnanci), protože se jedná o náhradu za ztrátu na výdělku na základě povinného pojištění a ČP nezdaňuje, protože se jedná o plnění ze zákonné vlastní pojistky ? moc děkuju