Re: Pllnění od pojišťovny-DPFO ?
ČP mi při plnění pojistného přímo zaměstnanci (ne refundací) zašle "Rekapitulace likvidace pojistné události - Informace o výplatě" kde je uvedeno: ztráty na výdělku hrubá
- daň srážková ......,-Kč odvedeno FÚ
bolestné
platba lékaři
odvedeno ...........(jméno zaměstnance)
Při plnění pracovního úrazu přímo do pojišťovny zaměstnanci si on musí sám odevzdat přiznání !!! (byla jsem na to upozorněna v lednu metodičkou F.Ú. při školení na daň FO závislá)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2006 13:40
Prosím o radu.Známá dostala od České pojišťovny plnění - náhradu za ztrátu na výdělku: jednalo se o úraz způsobený jinou osobou, šlo o plnění z její pojistky. Pojišťovna jí prý poslala toto plnění nezdaněné, nyní si podá DPFO - to je mi jasné, že se jedná o jiné příjmy § 10, ale domnívala jsem se, že pojišťovna je povinna plnění zdanit - pokud do 5000 Kč - srážk.daň,pak DPFO ne, pokud nad 5000 pak zálohová daň a DPFO ano. Alespoň takto zasílá plnění KOOPERATIVA - to je bráno jinak než plnění České pojišťovny - to jsou tedy dvě věci, které pletu ? KOOPERATIVA zdaňuje (pokud nevyplácí zaměstnavatel, plnění jde přímo zaměstnanci), protože se jedná o náhradu za ztrátu na výdělku na základě povinného pojištění a ČP nezdaňuje, protože se jedná o plnění ze zákonné vlastní pojistky ? moc děkuju