Re: Daňový bonus na dítě
Na bonus (t.j. peníze vyplacené od státu) nárok máte. Za 1 dítě (ne-ní-li ZTP) je to za celý rok rok 6.000,- Kč.
Podle § 4 odst. 1 písm. zm) zákona o daních z příjmů se jedná o příjem od daně osvobozený a podle § 5 odst. 1 písm. b) zákona 117/95 o státní soc. podpoře není tento příjem uveden mezi příjmy o daně osvobozenými, které se do příjmů zahrnují.
Takže bunus si hezky užijte a nemusíte mít obavu, že přijdete o dávky SSP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 3. 2006 13:54
Dobrý den,
měla bych dotaz.Nevíte náhodou jak je to s tím daňovým bonusem na dítě?Včera mi volala naše mzdová účetní, že mám nárok na tento bonus (říkala 6000Kč).Pracuji na zkrácený úvazek(4000Kč hrubého měs., k tomu mám částečný důchod)..Daň jsem celý rok neplatila.Tento případný bonus musím uvádět v přijmech?Ptám se kvůli nároku na dětské přídavky a dávky státní sociální podpory.Nemůžou mi tyto dávky odebrat?
Předem děkuji za odpověď