Re: Kdy musím použít min.základ daně?PRO
tak že mě by se týkal za rok 2005, kdybych podnikat začal v polovině 2003? a počítá se to vždy přesně na 12 měsíců, jako že když začnu podnikat 1.6.03 tak se mě týká min.základ až od 01.06.05, tzn. že bych do 2005 musel dát min.základ daně za 7 měsíců?
zdaňovacím obdobím je rok - takže prvním rokem je 2003,druhým 2004...za rok 2005 se vás již týká min.základ daně...je mi líto
§ 7c zákona o daních z příjmů : zjednodušeně řečeno, minimální základ daně se nevztahuje na poplatníka ve zdaňovacím období, ve kterém zahájil nebo ukončil podnik.činnost a v období bezprostředně následujícím po zdaň. období, ve kterém zahájil. Takže první dva roky podnikání si s min. základem není třeba lámat hlavu, v dalších letech již min. základ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2006 15:08
Napíše mi někdo podmínky kdy musím dát do přiznání min.základ daně? Četl jsem něco, že musím podnikat 2 roky a první 2 roky si nemusím dávat ten min.základ daně a můžu mít tím padem dan klidně 0 Kč. Je to pravda? Jak je to? A jak je to když podnikam od poloviny roku? Prosím napište mi něco k této problematice! Jsem OSVČ.