Re: hloupy OSVC, kteremu nepomohl ucetni
Můžete být OSVČ vedlejší, ale musíte doložit výši příjmu ze zaměstnání, přeplatky vám vrátí, zálohy budete platit minimální jako vedlejší OSVČ, nebo žádné, pokud nechcete být pojištěn na SP, na ZP nemusíte zálohy platit, protože platíte v zaměstnání.
Pkud jste si zaplatil daňového poradce, tak tam chyby nehledejte, neb tam NEMOHOU být!!!
A v roce 2005 jste si jako OSVČ platil zálohy na daň? A nebo by jste chtěl, aby se Vám vrátily ty zálohy ze zaměstnání?
Pro SP pokud jste přesáhl v zaměstnání roční příjem 86.220,-Kč, tak je zaměstnání Vaše HLAVNÍ činnost.
chtel jsem aby mi vratili zalohy z OSVC... a danovy poradce tam CHYBY MÁ !! :)
pro rok 2006 budu nadale zamestnan (prijem nad ted cca 80 000,-) takze budu tedy vedlejsi OSVC (a je jendo ze bych mel treba prijem milion) a nemusim tedy platit ani minimalni zalohy na ZP a SP ? dekuji
Pane Danieli, pokud máte dojem, že Vám to daňový poradce špatně spočítal, měl byste to především řešit s ním. Řešil jste to? A s jakým výsledkem? A jde vůbec o daňového poradce? Nebo Vám ty daně počítal jen někdo, kdo to jakžtakž umí, a Vy mu říkáte daňový poradce? Ne každý, kdo počítá daně, je daňový poradce! Daňový poradce má za sebou hoooodně těžké zkoušky a umí mnoho těžších věcí než vyplnit obyčejná přiznání. Daňový poradce je taky zapsán do komory daňových poradců, má své číslo, za svou práci ručí a na chyby je pojištěn. Pokud tedy máte pocit, že skutečný daňový poradce Vás nějak poškodil, můžete jeho služby reklamovat. Ale nezlobte se - já si myslím, že je to celé trochu jinak... a že tady kolegyně nebyly daleko od pravdy, když vás odhadly na notorického šťourala a stěžovatele.
Nejste vy náhodou takový typický šťoural :-)))? Lenka má pravdu - těžko byste našel chyby ve zpracování DP a přehledů od daňového poradce. Leda kdyby neměl potřebné údaje o platbách pojištění, tak tam se člověk někdy nestrefí do toho, co má evidované pojišťovna pro příslušný rok - ale to se lehce koriguje při podání přehledů. A co byste chtěl - aby vám zaškrtnul "hlavní"? To byste měl povinné pojištění plus zálohy další rok.
Mimochodem, představte si, Lenko, že takhle o nás mluví naši klienti :-) Ještě, že to neslyšíme :-) Já mám jednoho, ten si vyzvedne DP a pak mě bombarduje telefonáty typu: "Jak to, že jste mi započítala příjem XY v roce 2005, když faktura byla už v roce 2004?" (DE, faktura 2004 zaplacená v roce 2005) Ale upřímně řečeno, jsem raději, když se zeptá přímo mně, tak ho ještě chválím, že je iniciativní :-))) J.F.
Paní Jano :-))))
Taky to znám a k smrti nesnáším: "támhleta účetní říkala, že to jde a proč mi to vy nechcete tak udělat?" - tak to bych vyletěla z kůže
Teď jsem tady "mordovala" jednoho zedníka - to je teda taky lahůdka. Jak mu říci, že ho příští rok nechci dělat? Vysoké příjmy ze sdružení, daně platit nechce žádné, výdaje uplatnit % a ještě chce, aby to vypadalo, že to sdružení není - no teda kouzelnice nejsem.
A zamordovala jste ho :-))))?
Taky koluje jedna průpovídka: víte jak neplatit vysoké daně? Nemít po....... účetní. To je ale docela hnusné.
Zedníka si nechte do příštího roku uležet :-))) Třeba se rozmyslíte, jsou i horší. Já taky kolikrát celou noc nespím, že mi klient vynadá, že jsem mu spočítala vysoké daně :-))) J.F.
Tak to také znám. Takže jsem to začala dělat tak, že každý rok v říjnu předán klientům předběžnou účetní závěrku s předpokládanou výši daně. A k tomu samozřejmě průpovídku, jako že je to na něm, jak do konce roku daně srovná. Kupodivu to funguje. V říjnu ještě totiž nedivočí, to přichází až v březnu. Držím vám všem palce, ať to i letos zvládnete včas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 3. 2006 20:12
zaplatil jsem si danoveho poradce aby mi udelal dan z prijmu a prehledy pro OSSZ a ZP... stale tam se svym selskym rozumem nachazim chyby a jsem zmaten...
rok 2005 - jsem OSVC, platce DPH a zaroven zamestnanec (vydelek v zamestnani 150 000,-), vydelek v OSVC - 400 000,-, naklady a odpocty 410 000,-... takze jsem se dostal do ztraty...
takze mi vrati vsechny lonske zalohy na dan z prijmu a vsechny zalohy na ZP a SP? a tento rok budu platit jake zalohy ? zivnost jsem zakladal jako hlavni, ale poradce mi v Prehledu pro ZP zaskrtnul vedlejsi... jsem zmaten... diky