Re: Vysokozdvižný vozík DESTA
Tento vozík používáme také, za stejných podmínek. Platit za něj silniční daň a povinné ručení by mě vůbec nenapadlo.
Dle §2 odst. 1 zákona o dani silniční jsou předmětem daně registrovaná vozidla ... o novelizaci nic nevím
stejně tak bych to viděla z hlediska povinného ručení
Mohu se zeptat co vás přivedlo k této otázce?
Re: Vysokozdvižný vozík DESTA
Děkuji všem za odpovědi. Mě by vůbec nenapadlo, že se musí platit povinné ručení, když s tím jezdíme jen po areálu. Ale teď byl jeden zaměstnanec na školení a tam jim říkali, že se to musí zaplatit. Nevíte náhodou z jakého důvodu? Co může tím vozíkem vzniknout za škodu? Protože pokud se někomu něco stane, tak na to se platí Kooperativa, ne? Takže nevím, proč by se mělo platit povinné. Děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 3. 2006 6:24
Prosím o radu. Nezměnilo se něco letos v silniční dani? Nikdy dříve jsme neplatili silniční daň na vysokozdvižný vozík, který používáme v areálu na nakládku a vykládku zboží, a tento vozík nemá ani SPZ. Tak nevím, jestli to platí i nadále nebo ne. A ještě by mě zajímalo, jestli musí být u tohoto vozíku zaplaceno povinné ručení. Děkuji.