Prosím-DP a příjmy v Anglii

• (neregistrovaný)

22. 3. 2006 9:49

Prosím o radu. Známý byl od 1.1.2005 na ÚP, poté se nechal vyřadit, platil si jako samoplátce ZP a odjel do Anglie pracovat. Zde mu byl příjem daněn. Od října je zde, má ŽL (nový) a nyní podává DP. Co s těmi příjmy v Anglii? Musí je uvádět v DP když byly tam daněny? Moc moc díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2006 10:36

Anonymní (neregistrovaný)

Re: prosím-DP a příjmy v Anglii
      já jsem se tady na to taky už ptala - měl by je přiznat, pokud pracoval legálně tak mu daň strhávali a na konci roku vrátili,pokud jeho pr.poměr netrval déle než 183 dnů (pobyt nebyl delší než 183 dnů) - což jsem taky měla ten případ...takže vím,že jim v Anglii tu straženou daň opravdu vrátili s tím,že si příjem tam vydělaný mají přiznat u nás, druhou otázkou je,zda to všichni dělají a nepíší,že neměli žádný příjem...

• 22. 3. 2006 10:46

martina (neregistrovaný)

No problém je v tom,že to hlásil kdesi na VZP. Tak nevím,jestli jít do rizika a napsat že nic neměl.Daň mu nevrátili-nežádal,alespoň zatím.Štve mě to, má 3 doklady a je s tím práce jak s velkou firmou...A taky nevím,jak bych ten příjem počítala-jestli přepočet aktuálním kurzem...Každopádně děkuji.

• 22. 3. 2006 15:48

Vlaďka (neregistrovaný)

Pokud mu daň nevrátili, tak by měl mít potvrzení z Anglie a potom zdaní tady všechny příjmy, zahraniční v příloze 3 DP a použije 1 z metod vyloučení dvojího zdanění, podle smlouvy s VB.

• 29. 3. 2006 21:13

Strato (neregistrovaný)

Důležite je urcit danove rezidenstvi podle smlouvy o zamezeni dvojiho zdaneni, jeli rezidentem CR dani celosvetove prijmy, jeli rezidentem Velke Britanie dani pouze prijmy ze zdroju na uzemi CR.

V pripade ze ve zdanovacim obdobi 2005 pracoval POUZE v zahranici a mel prijem pouze v Anglii, v CR mel prijem NULA, NENI POVINEN podat danove priznani protoze prijmy plynouci pouze ze zavisle cinnosti v zahranici jsou vyjmuty ze zdaneni (§38g). Pokud ale mel krome techto prijmu v zahranici zaroven prijmy u nas bude danit pouze prijmy z prijmy z CR ale sazbou dane, ktera se stanovi s celosvetovych prijmu
      Priklad - kdyby mel v anglii prijem za rok nariklad 100 000 a v CR napriklad 100 000, zdani pouze 100 000 ale nebude danit 15 procenty ale bude jiz ve vyssim pasmu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).