Re: prosím-DP a příjmy v Anglii
já jsem se tady na to taky už ptala - měl by je přiznat, pokud pracoval legálně tak mu daň strhávali a na konci roku vrátili,pokud jeho pr.poměr netrval déle než 183 dnů (pobyt nebyl delší než 183 dnů) - což jsem taky měla ten případ...takže vím,že jim v Anglii tu straženou daň opravdu vrátili s tím,že si příjem tam vydělaný mají přiznat u nás, druhou otázkou je,zda to všichni dělají a nepíší,že neměli žádný příjem...
No problém je v tom,že to hlásil kdesi na VZP. Tak nevím,jestli jít do rizika a napsat že nic neměl.Daň mu nevrátili-nežádal,alespoň zatím.Štve mě to, má 3 doklady a je s tím práce jak s velkou firmou...A taky nevím,jak bych ten příjem počítala-jestli přepočet aktuálním kurzem...Každopádně děkuji.
Důležite je urcit danove rezidenstvi podle smlouvy o zamezeni dvojiho zdaneni, jeli rezidentem CR dani celosvetove prijmy, jeli rezidentem Velke Britanie dani pouze prijmy ze zdroju na uzemi CR.
V pripade ze ve zdanovacim obdobi 2005 pracoval POUZE v zahranici a mel prijem pouze v Anglii, v CR mel prijem NULA, NENI POVINEN podat danove priznani protoze prijmy plynouci pouze ze zavisle cinnosti v zahranici jsou vyjmuty ze zdaneni (§38g). Pokud ale mel krome techto prijmu v zahranici zaroven prijmy u nas bude danit pouze prijmy z prijmy z CR ale sazbou dane, ktera se stanovi s celosvetovych prijmu
Priklad - kdyby mel v anglii prijem za rok nariklad 100 000 a v CR napriklad 100 000, zdani pouze 100 000 ale nebude danit 15 procenty ale bude jiz ve vyssim pasmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
22. 3. 2006 9:49
Prosím o radu. Známý byl od 1.1.2005 na ÚP, poté se nechal vyřadit, platil si jako samoplátce ZP a odjel do Anglie pracovat. Zde mu byl příjem daněn. Od října je zde, má ŽL (nový) a nyní podává DP. Co s těmi příjmy v Anglii? Musí je uvádět v DP když byly tam daněny? Moc moc díky za radu.