DE-soukromé platby

• (neregistrovaný)

22. 3. 2006 12:58

Dobrý den, OSVč má 2 bankovní účty, z toho jeden je víceméně soukromý, ale jsou na němi i platby související s podnikáním. Vím, že to není dobře, ale on s tím nehodlá nic dělat. Jde mi teď ale o to, jestli ty soukromé příjmy mám účtovat jako nedaňový příjem nebo jako vklad vlastníka účetnictví, když potom peníze vybere nebo přepošle na jiný účet (inkaso, nákupy v obchodech, apod.-všechno soukr.) a já to účtuji jako výdaj na os.potřebu.
    Díky Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2006 13:06

Z.H. (neregistrovaný)

Re: DE-soukromé platby
      Také mám takového podnikatele, osobní vklady a výběry účtuji jako osobní spotřebu a nedaňové příjmy, akorát potom zohledním tyto soukromé platby v poplatku za vedení účtu a za položky, že je tak přiměřeně pokrátím.

• 22. 3. 2006 13:15

Jana (neregistrovaný)

Děkuji Z.H.-bank.poplatky má pokrácené ze 70% nedaňově-tak to by FÚ mohl ocenit :o) Takže nedaňové příjmy jsou tedy lepší než vklad podnikatele? Ten by se převáděl do dalšího roku?
      Jana

• 22. 3. 2006 13:49

Z.H. (neregistrovaný)

Myslím, že je to vcelku jedno, zůstatek vkladu by se převáděl, dá se však snížit o ty osobní výběry, takže to vyjde nastejno.
      V DE bych si s tím hlavu nedělala, hlavně aby byly započítány zdanitelné příjmy a výdaje. Pravidla pro způsob, jakým vést daňovou evidence přesně stanovená nejsou. Klidně si to můžete zapisovat do sešitu, jde o to, dobrat se správného výsledku. A o to tady jde....

• 22. 3. 2006 13:58

Jana (neregistrovaný)

Děkuji Z.H., to jsem potřebovala slyšet
      Jana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).