PROSÍM O RADU FAKTURY Z ROKU 2005

• (neregistrovaný)

22. 3. 2006 12:58

Jeden klient mě přinesl 4 faktury z roku 2005 zaplacené v roce 2006. ZDP je samozřejmě v roce 2005 a vystavené prosinec. Co stím mám dělat? Vedu mu DE. Nechce se mě dávat dodatečné za prosinec. Kam je tedy zaevidovat a jak? Já bych to zaevidovala do roku 2005 ale neuplatnila by jsem si dph a náklad by to byl roku 2006 když je v tom roce zaplatil ale nevím jestli je to správně.Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2006 13:06

Tatiana (neregistrovaný)

Re: PROSÍM O RADU FAKTURY Z ROKU 2005
      ***Pokud vedete DE, tak nevidím problém. Předpokládám, že se jedná o faktury přijaté, tzn. závazky uhrazené v roce 2006. Do nákladů roku 2006 to dáte včetně neuplatněné DPH. Akorát bych si udělala poznámku, že tyto doklady byly pozdě dodány, a proto zaúčtovány v roce 2006.

• 22. 3. 2006 13:25

Verča (neregistrovaný)

V podstatě to tak též lze udělat, a času dost, já bych - samozřejmě podle objemnosti dokladů počkala. Třeba se objeví ještě několik takovýchto dokladů a v případě, že částka DPH začne být zajímavá, tak bych to dodatečné podala...já mám v SW možnost si to "předchystat" a kolik pustím kam můžu rozhodnout průběžně... a také záleží o co jde, pokud je to fa za materiál do výroby, tak bych s DPH rozhodně neváhala... u režijních dokladů bych zvážila pracnost. DPH dostanete hned, ale podíl částky na DPH jen snižuje daňový základ, mluvme o nejnižší daňové skupině, takže z této částky dostane "jen" 15%.... fakt bych se rozhodla podle hodnoty DPH ... obratu a ziskovosti....

• 22. 3. 2006 13:39

Radka (neregistrovaný)

Jsou to faktury za zboží a jedna za nájem. U zboží je jen 5% daň a nájem je 4300,- daň. Jen se mě nechce upozorňovat na něj na FU

• 22. 3. 2006 13:32

H. (neregistrovaný)

Aby to mohl být daň. uznatelný výdaj v roce 2006, faktury musí být zanesené do závazků v roce 2005. A k 31. 12. 2005 budou jako neuhrazené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).