Re: PROSÍM O RADU FAKTURY Z ROKU 2005
***Pokud vedete DE, tak nevidím problém. Předpokládám, že se jedná o faktury přijaté, tzn. závazky uhrazené v roce 2006. Do nákladů roku 2006 to dáte včetně neuplatněné DPH. Akorát bych si udělala poznámku, že tyto doklady byly pozdě dodány, a proto zaúčtovány v roce 2006.
V podstatě to tak též lze udělat, a času dost, já bych - samozřejmě podle objemnosti dokladů počkala. Třeba se objeví ještě několik takovýchto dokladů a v případě, že částka DPH začne být zajímavá, tak bych to dodatečné podala...já mám v SW možnost si to "předchystat" a kolik pustím kam můžu rozhodnout průběžně... a také záleží o co jde, pokud je to fa za materiál do výroby, tak bych s DPH rozhodně neváhala... u režijních dokladů bych zvážila pracnost. DPH dostanete hned, ale podíl částky na DPH jen snižuje daňový základ, mluvme o nejnižší daňové skupině, takže z této částky dostane "jen" 15%.... fakt bych se rozhodla podle hodnoty DPH ... obratu a ziskovosti....
Jsou to faktury za zboží a jedna za nájem. U zboží je jen 5% daň a nájem je 4300,- daň. Jen se mě nechce upozorňovat na něj na FU
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
22. 3. 2006 12:58
Jeden klient mě přinesl 4 faktury z roku 2005 zaplacené v roce 2006. ZDP je samozřejmě v roce 2005 a vystavené prosinec. Co stím mám dělat? Vedu mu DE. Nechce se mě dávat dodatečné za prosinec. Kam je tedy zaevidovat a jak? Já bych to zaevidovala do roku 2005 ale neuplatnila by jsem si dph a náklad by to byl roku 2006 když je v tom roce zaplatil ale nevím jestli je to správně.Díky moc