Roční zúčtování

• (neregistrovaný)

22. 3. 2006 13:51

Jsem zaměstnancem (v roce 2005 jsem měl dvě zaměstnání: jedno od ledna do června, a potom druhé od 1.12.05 ... stále trvá) mám následující odpočty - na těžce zdravotně postiženou manželku, životní pojištění a úroky z úvěru. Může mi zaměstnavatel provést zúčtování nebo si musím podat sám přiznání? Za jakých podmínek všeobecně lze provést roční zúčtování a co je třeba doložit např. k těžce zdr. postižené manželce, k úrokům z úvěru, k životnímu pojištění? Můžu si u manželky uplatnit i dalši slevy, např. že nevydělává ... Prosím o pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2006 14:03

Alena (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování
      aby Vám mohlo být provedeno roční zúčtování zaměstnavatelem tak jste musel po požádat do 15.2., pokud jste to nestihl tak teď musíte sám a co se týče doložených dokladů - potvrezení o příjmech od obou zaměstnavatelů, potvrzení od pojišťovny

• 22. 3. 2006 14:07

Kovář (neregistrovaný)

Ale já jsem někde četl, že když jsou úroky z úvěru, musí si zaměstnanec podat přiznání sám ...

• 22. 3. 2006 14:27

Anonymní (neregistrovaný)

Ne, sám si podat musí,pokud to nestihl podepsat u zaměstnavatele do 15.2. anebo měl víc příjmů. Úroky s tim nemají nic společného co se týče podání (není to přeci příjem)......No ale tak pokud vaše mzdovka ještě roční zúčtování nedělala, zkusila bych se s ní domluvit, že byste to to podepsal "jakože" toho 15.2.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).