Fakturace První novinové společn.Praha4

• (neregistrovaný)

22. 3. 2006 17:29

Dobrý den, podělí se někdo o zkušenosti se zaúčtováním faktur této společnosti? (DE) Mám na mysli vazby vzájemných zápočtů dobropisů a bonusů za včasné placení.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2006 18:19

Martina (neregistrovaný)

Re: Fakturace První novinové společn.Pra
      Neměla jsem v ruce horší fakturu, než jsou ty jejich. Protože se mi nechce dělat složité zápočty, ke každé faktuře si připnu papír, na kterém mám spočítanou tabulku DPH. Vezmu základ daně z faktury mínus základ daně z dobropisu atd. Ve finále mi to musí sedět na zaplacenou částku. Jen nepřehlédněte bonus za včasnou úhradu, pokud tam tedy je, ten odečítám v nulové sazbě.

• 22. 3. 2006 20:55

Eva M. (neregistrovaný)

Jo, dělám to přesně stejně. Dřív to byl Transpress, teď PNS, ale faktury jsou pořád příšerné :-(((

• 23. 3. 2006 8:40

Martina (neregistrovaný)

Paní Evo, také tedy účtujete trafiku, nemáte tam prodej kuponů MHD? A nejlépe v podvojku, potřebovala bych poradit s účtováním.

• 23. 3. 2006 17:43

Zdeněk (neregistrovaný)

Dodatečně děkuji za zprostředkování zkušeností se zaúčtováním těchto faktur. Měl jsem pochybnosti, ale utvrdily jste mě, že tento způsob, který rovněž praktikuji, se jeví jako nejschůdnější.

• 24. 3. 2006 20:46

Eva M. (neregistrovaný)

Ne, trafiku naštěstí neúčtuju. Ty nešťastné faktury mám u jednoho knihkupce, který prodává noviny ve svých prodejnách jako doplňkové zboží k těm knížkám. Kupony MHD tam nemá, takže k nim se nebudu vyjadřovat, lovila bych jen z hlavy nějakou teorii a nemuselo by to být dobře. Radši se na ty kupony zeptejte jako na novou otázku a dejte to přímo do nadpisu, určitě vám někdo poradí z praxe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).