Re: JAK BY JSTE ZAÚČTOVALI ?????????????
Účtuji v Pohodě i v jiných programech ve více s.r.o. a "šéfóvé" mi nakupují bezmyšlenkovitě z platebních karet i soukromé nákupy. Řeším to: z banky na 355.100 a interním dokladem z 355.100 na 548.999 nedaňové výdaje, do textu dám klidně soukromý nákup. Hodně úspěchů nejen s Pohodou !
*** Ale společníci si přece nemohou brát ze společnosti peníze, jak se jim zamane. Co když to správce ohodnotí jako odměnu společníka? ***
Reaguji na zaúčtování do nedaňových nákladů:
Pozor na tyto výběry, správce je dodaní a bude je považovat za příjem ze závislé činnosti. V žádném případě je nedávejte na nedaňové náklady, takový postup je zcela chybný.Už jsem se s tím setkala na finanční kontrole.Vyhodili to a dodanili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 3. 2006 19:45
Šéf, společník i zaměstnanec v jedné osobě (s.r.o). Při účtování v bance jsem zjistila, že uskutečnil výběry na soukromé věci. Následně mi sdělil, že to má "jako výplatu", takže o to se poníží jeho mzda. Běžnou výplatu si vždy bere z pokladny. Jak to mám teď zaúčtovat ? (běžné zálohy na mzdu si z pokladny ani z účtu nebere). Mám to dát jakou nějakou zálohu na mzdu nebo srážku ze mzdy nebo JAK ? Mzdy se mi automaticky vygenerují v POHODĚ do ostatních agend, no nevím jak to teď zohlednit. Děkuji za rady. D.