Dobrý den, ráda bych se zeptala na jednu věc. Ve společnosti u které jsem zaměstnána vykonávám jistou pozici. Zaměstnavatel mne oslovil s tím, že by se mnou chtěl ukončit pracovní poměr dohodou. Nesouhlasila jsem s dohodou o ukončení poměru. Domnívám se, že zaměstnavatel chce na moji pozici přijmout někoho z okruhu svých známých. Bylo mi zaměstnavatelem sděleno, že budu převedena na jinou pozici. Domnívám se, ža by mi chtěl zaměstnavatel při přechodu na jinou pozici snížit mzdový výměr. Zajímá mne, zda na to má nárok pakliže nebudu souhlasit a chci vykonávat práci za stejných mzdových podmínek. Předem mnohokrát děkuji za brzkou odpověď.
Re: Převedení na jinou pozici - spěchá
***** z § 36 a 37 Zakoniku prace vyplyva, ze vas prevest bez vaseho souhlasu nesmí; v §37 jsou uvedeny duvody, kdy smi bez vaseho souhlasu - prostudujte si to, ale ja myslim, ze nemuze
22. 3. 2006 20:57
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na jednu věc.
Ve společnosti u které jsem zaměstnána vykonávám jistou pozici.
Zaměstnavatel mne oslovil s tím, že by se mnou chtěl ukončit pracovní poměr dohodou.
Nesouhlasila jsem s dohodou o ukončení poměru. Domnívám se, že zaměstnavatel chce na moji pozici přijmout někoho z okruhu svých známých. Bylo mi zaměstnavatelem sděleno, že budu převedena na jinou pozici. Domnívám se, ža by mi chtěl zaměstnavatel při přechodu na jinou pozici snížit mzdový výměr. Zajímá mne, zda na to má nárok pakliže nebudu souhlasit a chci vykonávat práci za stejných mzdových podmínek.
Předem mnohokrát děkuji za brzkou odpověď.