Re: Má zaměstnavatel právo mi přidat prá
Nedá Vám zápočtový list ....i když ve Vašem případě si ho dáte asi sama, že.
Zápočtový list si udělám sama. :) A i kdyby byl v tomto problém, tak vím moc dobře, že by s ním náš pracovní úřad pěkně vyběhl, takže to je poslední věc, která by mě trápila. ;)
Spíš bych potřebovala vědět, zda mě nemůže nějak zažalovat za nějakou újmu, že jsem to odmítla. Já opravdu nevím, zda má na tohle právo. To by mi mohl dát rovnou podklady na půl roku dopředu. To přeci nejde, ne? Bojím se, s čím zase přijde a nevím, zda má na takové věci nárok podle zákona? Vztahuje se na to nějaký zákon?
Katko, to se odvíjí od toho, kdy běžně ty mzdy zpracováváte. Pokud je děláte běžně až začátkem dalšího měsíce, tak můžete být v klidu, protože v tomto případě se nemá o co opřít. Ono vůbec i případné vymáhání nějaké způsobené škody není až tak jednoduché, jak se někdy v diskuzích prezentuje, je to otázka dokazování a pokud se nejedná a opravdu hrubé zavinění, tak od toho většina upustí. Spíše se divím, že se nesnaží s Vámi slušně domluvit i za cenu mimořádné odměny, protože bude mít problémy spíše on.
Problém je v tom, že to časově nemohu stihnout. Ještě to dořeším s právníkem. O mimořádné odměně není vůbec řeč a to už dělám mnoho věcí navíc. Ostatní udělám i mu zjistím věci nad rámec mých povinností, ale mzdy se mi dělat nechce. Když jsem mu předložila výpověď, tak byla jeho reakce taková, že jsem to poslední kolo u vozu a že pro něj není problém sehnat náhradu a že mu je to úplně jedno. Po 20-ti letech trošku sklamání, ale lidi se hold mění. Proto se mi do těch výplat nechce. Všechno by měl zadarmo a já se tu honila a nedostala za to ani pořádně zaplaceno. Vůbec tu nebudu ani radši mluvit o své výplatě. :(
věřím vám,že to není jednoduché, ale on to může nazvat mimořádné zpracování mezd - podklad pro úvěr..že potřebuje znát předběžné výsledky..myslím,že je zbytečné se trápit..nevíc pokud si k odchodu zpracujete i svou výplatu tak si určitě nezapomenete zaplatit nevybranou dovolenou...znám některé podnikatele - nakonec mu to nestihnete udělat (i když víme proč to asi chce) a on zase "zapomene" na to,že vám měl proplatit dovolenou nevybranou k ukonč.pr.poměru...je to na nic....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 3. 2006 9:08
Dobrý den, v lednu jsem dala výpověď (bohužel začátkem měsíce), takže odcházím na konci tohoto měsíce. Od mé výpovědi mi zaměstnavatel dělá samé naschvály. Má hlavní pracovní náplň je mzdová účetní, ale vzhledem k tomu, že už jsem ve firmě dvacet let, tak už dělám skoro všechno a za hodně věcí zodpovídám. Mám co dělat, abych stihla všechno do konce měsíce uzavřít a předat. Stále pracuji přesčasy, abych to všechno stihla (samozřejmě to zaplacené navíc nemám, ale to mi tolik nevadí). Zaměstnavatel si ještě nenašel za mě náhradu a práci budu pravděpodobně předávat jemu. O tom, že práci mzdové účetní nerozumí mluvit radši nebudu, ale potřebovala bych poradit. Zaměstnavatel mi přikázal, že mi připraví podklady a já mu musím udělat výplaty navíc na další měsíce(minimálně jeden). Má na to vůbec nárok? Oficiálně dělám výplaty na začátku měsíce až když znám odpracované hodiny. On si v tomto případě odpracované hodiny dělníků vymyslí (nebo tipne) a mě to chce takhle dát. Vůbec nevím, jak to stihnu a dovolenou, která mi ještě zbyla, mi zakázal si vybrat.
Co si o tom myslíte? Má nárok na to mi přidávat další práci, kterou bych měla dělat až další měsíc?