Má zaměstnavatel právo mi přidat práci?

• (neregistrovaný)

23. 3. 2006 9:08

Dobrý den, v lednu jsem dala výpověď (bohužel začátkem měsíce), takže odcházím na konci tohoto měsíce. Od mé výpovědi mi zaměstnavatel dělá samé naschvály. Má hlavní pracovní náplň je mzdová účetní, ale vzhledem k tomu, že už jsem ve firmě dvacet let, tak už dělám skoro všechno a za hodně věcí zodpovídám. Mám co dělat, abych stihla všechno do konce měsíce uzavřít a předat. Stále pracuji přesčasy, abych to všechno stihla (samozřejmě to zaplacené navíc nemám, ale to mi tolik nevadí). Zaměstnavatel si ještě nenašel za mě náhradu a práci budu pravděpodobně předávat jemu. O tom, že práci mzdové účetní nerozumí mluvit radši nebudu, ale potřebovala bych poradit. Zaměstnavatel mi přikázal, že mi připraví podklady a já mu musím udělat výplaty navíc na další měsíce(minimálně jeden). Má na to vůbec nárok? Oficiálně dělám výplaty na začátku měsíce až když znám odpracované hodiny. On si v tomto případě odpracované hodiny dělníků vymyslí (nebo tipne) a mě to chce takhle dát. Vůbec nevím, jak to stihnu a dovolenou, která mi ještě zbyla, mi zakázal si vybrat.
    Co si o tom myslíte? Má nárok na to mi přidávat další práci, kterou bych měla dělat až další měsíc?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).