Re: paušální výdaje
taky je mi ucetnictvi blizsi nez DE (snad proto, ze jsem DE nikdy opravdu nevedla, zato UCE nekolik let:-).... ale i tak vam muzu rict, ze DE je o 150% lehci nez UCE a pokud budete uplatnovat vydaje %, tak o 200% :-)))))
Navic v DE uz nemusite vest ani pokladnu, ani evidovat bezny ucet, pouze prijmy, vydaje, majetek a zavazky.....
Samozrejme zalezi na tom, jak slozite bude vase podnikani, jestli budete mit zamestnance, obchod s EU apod.....
v DE defacto nemusite, protoze nejste povinna sledovat penezni prostredky.... pokud vsak budete mit evidenci slozitejsi (viz. napr. ten obchod s EU), tak by asi bylo dobre z duvodu prehlednosti vest vsechno v rozsahu jako bylo driv jednoduche ucto.... zalezi na vas, co vam bude vyhovovat....
Jeste poznamku - vsimla jsem si, ze se vyse ptate na dobrovolne platcovstvi DPH - pokud budete obchodovat s EU, tak bych vam to DPH doporucila - je to sice slozitejsi, ale na druhou stranu pokud budete nakupovat od platcu a vy budete neplatce, tak se ten zahranicni platce bude muset (po prekroceni urcite hranice) registrovat k DPH v CR a za to vas bude urcite milovat ;-)))))
no nejen ze to bude horsi, ale zkuste si predstavit, ze se registrujete k DPH treba v Nemecku!!!! (osobne z toho mam nocni muru - a to jsem celkem obstojne jazykove vybavena:-))), i kdyz mozna to neni tak tezke ;-)
vedeni DE a platcovstvi DPH se nevylucuje
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
23. 3. 2006 10:53
jak je to prosím letos paušálním výdajem?nákup-prodej