Re: paušální výdaje
taky je mi ucetnictvi blizsi nez DE (snad proto, ze jsem DE nikdy opravdu nevedla, zato UCE nekolik let:-).... ale i tak vam muzu rict, ze DE je o 150% lehci nez UCE a pokud budete uplatnovat vydaje %, tak o 200% :-)))))
Navic v DE uz nemusite vest ani pokladnu, ani evidovat bezny ucet, pouze prijmy, vydaje, majetek a zavazky.....
Samozrejme zalezi na tom, jak slozite bude vase podnikani, jestli budete mit zamestnance, obchod s EU apod.....
v DE defacto nemusite, protoze nejste povinna sledovat penezni prostredky.... pokud vsak budete mit evidenci slozitejsi (viz. napr. ten obchod s EU), tak by asi bylo dobre z duvodu prehlednosti vest vsechno v rozsahu jako bylo driv jednoduche ucto.... zalezi na vas, co vam bude vyhovovat....
Jeste poznamku - vsimla jsem si, ze se vyse ptate na dobrovolne platcovstvi DPH - pokud budete obchodovat s EU, tak bych vam to DPH doporucila - je to sice slozitejsi, ale na druhou stranu pokud budete nakupovat od platcu a vy budete neplatce, tak se ten zahranicni platce bude muset (po prekroceni urcite hranice) registrovat k DPH v CR a za to vas bude urcite milovat ;-)))))
no nejen ze to bude horsi, ale zkuste si predstavit, ze se registrujete k DPH treba v Nemecku!!!! (osobne z toho mam nocni muru - a to jsem celkem obstojne jazykove vybavena:-))), i kdyz mozna to neni tak tezke ;-)
vedeni DE a platcovstvi DPH se nevylucuje
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2006 10:53
jak je to prosím letos paušálním výdajem?nákup-prodej