Re: Přehledy OSSZ a VZP - ztráta
Já mám stažen formulář přímo od ossz a jde mi to. Máte zaškrtnuto, že jde o vedlejší činnost? Jinak nevím, v čem by to bylo. Co používáte za šablonu?
Re: Přehledy OSSZ a VZP - ztráta
Já taky použila formulář z ASPEKT a jde to. Máte vyplněnou přílohu č. 1 příjmy z podnikání? A v přehledu zatřženou vedlejší činnost?
Případně na www.danovapriznani.cz si ten formulář můžete stahnoua uložit v PC ještě jednou a ještě jednou to zkusit vyplnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2006 11:07
Mám FO - podnikatele. Za rok 2005 je ve ztrátě 531.000,- Kč. Podnikání má jako vedlejší činnost. Z HPP má hrubou mzdu 92.382,-Kč. Jako spolupracující osobu má manželku na kterou rozděluje 30%. Ona má z HPP 92.375,-. Jiné přijmy nemají. Stačí, že budou oba platit minimální daň.
Myslím si, že oba budou mít 0 přehledy na OSSZ i VZP a nebudou plati zálohy.
Ale při vyplňování šablon se mi přenese do šablony "výdaje s -" a pak mínus a mínus je plus a počítá se mi na ř. 24 (rozdíl mezi příjmy a výdaji) 165.000,- jako kdyby měli zisk. Mám to tedy opravit na minimální částky?
Jak z toho ven?
Díky za všechny rady.