Re: Znovuzahájení činnosti a min. zákl.
ano vztahuje, nevztahuje se pouze v roce zahajeni a bezprostredne 2. rok podnikani:
pokud jste zahajila v unoru, tak MZD pouze pomernou cast za 11 mesicu; navic se vam do zakladu dane pripocitava dilci zaklad dane ze zamestnani, tak to nebude tak hrozne....
MZD (11 mes) Kc 98300 (po zaokr.)
vas zaklad dane Kc 90000+800= 90800,-
pouzijete ten pokraceny MZD..... ale zase mate ze zamestnani zaplaceny zalohy na dani, tak to opravdu nebude tak strasne...
Jeste si zkuste projit §7c, tam jsou vyjmenovane vsechny situaci, kdy se na vas MZD nevztahuje (napr. materska, prijmy do 15000,-) - treba se vztahovat nebude, ale z jineho duvodu - ten casovy (znovuzahajeni podnikani) neprojde...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2006 11:51
Prosim o radu - v unoru 2005 jsem znovu zahajila činnost na ŽL - měla jsem ji přerušenou 2 roky. Vztahuje se na mě minimální daň (mám zisk z podnikání 800Kč)? Jinak od 6/2005 jsem také zaměstnaná na HPP (příjmy cca 90tis.). Děkuji!