Re: příprava na paušál pro r.06-POMOC!!!
Řeším stejný problém, ale zatím se přikláním k názoru, že za rok 2005 dodaním neuhrazené pohledávky (ř.105) ale na přehledy SZ a ZP tuto úpravu nepromítnu. Naopak, v případě uhrazení těchto pohledávek v roce 2006 je v DAP za rok 2006 vyjmu z příjmů ke zdanění ale přičtu do základu pro SZ a ZP.
Prosím, je toto správný výklad?
Děkuji moc za radu...spěchá to...termín 31.3.2006 se blíží.
Jarda
ja si myslim, ze ano - proc cekat az na dodatecne priznani, kdyz to muzete udelat uz v radnem, ze? (navic FU neosidite, naopak dostanou sve penizky drive...)
Ale je to pouze muj odhad ridici se selskym rozumem ;-)
Já jsem to tam tedy na radu jedné zkušené účetní promítnula, vysvětlila mi, že když klient změní účetní, té nové pak přinese jen 10 vystavených faktur, že jsou také v roce 2006 zaplacené,a že chce výdaje %, tak že ona nemá šanci někde zjistit, že měl ještě dát na sp a zp nějaké zaplacené pohledávky z roku 2005. Takže dávám i do přehledů.
no ale to je blbost klienta a ne ucetni, ne?
Jak jsem psala vyse - dle meho to povinnost neni (SP se plati z prijmu a ne z pohledavek - kdyz prechazite na pausal a dodanujete pohledavky, tak se vam prehledy taky nemeni), ale kdyz date, tak vam to na socialce urcite nevyctou ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
23. 3. 2006 13:31
Všechny kamarádky řeší, jak s rokem 2004 a 05 na paušál %.
Ale myslím si správně, že když nemá klient zaplaceny všechny fa za r.05, tak je dám do přiznání na ř. 105 a tím pak i na přehledy sp a zp? Chtěl by příští rok výdaje procentem.