Re: příprava na paušál pro r.06-POMOC!!!
Řeším stejný problém, ale zatím se přikláním k názoru, že za rok 2005 dodaním neuhrazené pohledávky (ř.105) ale na přehledy SZ a ZP tuto úpravu nepromítnu. Naopak, v případě uhrazení těchto pohledávek v roce 2006 je v DAP za rok 2006 vyjmu z příjmů ke zdanění ale přičtu do základu pro SZ a ZP.
Prosím, je toto správný výklad?
Děkuji moc za radu...spěchá to...termín 31.3.2006 se blíží.
Jarda
ja si myslim, ze ano - proc cekat az na dodatecne priznani, kdyz to muzete udelat uz v radnem, ze? (navic FU neosidite, naopak dostanou sve penizky drive...)
Ale je to pouze muj odhad ridici se selskym rozumem ;-)
Já jsem to tam tedy na radu jedné zkušené účetní promítnula, vysvětlila mi, že když klient změní účetní, té nové pak přinese jen 10 vystavených faktur, že jsou také v roce 2006 zaplacené,a že chce výdaje %, tak že ona nemá šanci někde zjistit, že měl ještě dát na sp a zp nějaké zaplacené pohledávky z roku 2005. Takže dávám i do přehledů.
no ale to je blbost klienta a ne ucetni, ne?
Jak jsem psala vyse - dle meho to povinnost neni (SP se plati z prijmu a ne z pohledavek - kdyz prechazite na pausal a dodanujete pohledavky, tak se vam prehledy taky nemeni), ale kdyz date, tak vam to na socialce urcite nevyctou ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2006 13:31
Všechny kamarádky řeší, jak s rokem 2004 a 05 na paušál %.
Ale myslím si správně, že když nemá klient zaplaceny všechny fa za r.05, tak je dám do přiznání na ř. 105 a tím pak i na přehledy sp a zp? Chtěl by příští rok výdaje procentem.