Re: Kooperativa versus FÚ, náklady ?????
pripojim muj (zduraznuji) soukromy nazor - FU nema sanci zjistit, ze jste kooperativu preplatili o 252 korun - to by musel kontrolovat i mzdy.... a to myslim nedela (no, treba RadkaB me vyvede z omylu); dale bych nezadala o vraceni preplatku, ale proste v pristi platbe poslala o 252 korun mene (samozrejme po minimalne telefonicke domluve s Kooperativou - popripade zaslani nejakeho vysvetlujiciho dopisu);
pokud vam ten preplatek bude vracet, tak bych to jeste prouctovala do r. 2005 jako snizeni zaplaceneho pojistneho (pokud ho tedy uz nemate uzavreny), takze byste meli naklady v poradku... ale myslim si, ze to jsou zbytecne komplikace...
Re: Kooperativa versus FÚ, náklady ?????
Stalo se mi to samé a částku, o kterou jsem zaplatila více, jsem dala na 381 a příště zaplatím o to méně. Jde přibližně o stejnou sumu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 3. 2006 10:13
Při kontrole 2005 jsem zjistila, že jsme přeplatili Kooperativě na zákonném pojištění 252,-. Šéf o tom ještě neví, tak nevím, jestli budeme žádat o vrácení, když je to tato malá částka. Moje otázka zní: mám to vyhodit z daňových nákladů a zaúčtovat to do nedaňových (ještě nemáme uzávěrku) ? Myslím asi třeba účet 528 /221 (ale fakt nevím, jen typuju). Jde mi o to, ať z toho třebe finančák při ev. kontrole nedělá bublinu a po případném vyhození z nákladů pak nedoměří.
A kdyby přece jenom šéf chtěl ať nám to Kooperativa vrátí, jak to mám nyní zaúčtovat, jedná se ještě o rok 2005. Případná vratka by bya v roce 2006. Zaúčtování ? Mockrát děkuji. Dana