Re: Péče o osobu blízkou
Ono nejde o to, jestli to je nebo není zdanitelný příjem. Do vlastního příjmu se započítávají jak zdanitelné (např. mzda, tržby) tak nezdanitelné (např. důchod, mateřské a nemocenské dávky) příjmy. Jde o to, že dávky péče o osobu blízkou jsou dávky státní sociální podpory (jako např. rodičovský příspěvek, přídavky). A tyto se do vlastního příjmu nezapočítávají. Takže můžete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2006 19:50
Dobrý večer, prosím o radu,mohu si odečíst odčitatelnou položku na manželku 21720,- když celý rok pobírala jen příspěvek na péči o osobu blízkou celkem to bylo 61700,- V zákoně je uvedeno, že do vlastních přimů manželky se nepočítá mimo jiné dávky a služby sociální péče, ale nejsem si jistý jestli péče o osobu blízkou pod toto spadá v zákoňě o sociálním pojištění jsem to nenašel a na finanančním úřadě mi nedokázali poradit a odkázali mně na zákon.
Děkuji za každou radu nebo názor