Re: Péče o osobu blízkou
Ono nejde o to, jestli to je nebo není zdanitelný příjem. Do vlastního příjmu se započítávají jak zdanitelné (např. mzda, tržby) tak nezdanitelné (např. důchod, mateřské a nemocenské dávky) příjmy. Jde o to, že dávky péče o osobu blízkou jsou dávky státní sociální podpory (jako např. rodičovský příspěvek, přídavky). A tyto se do vlastního příjmu nezapočítávají. Takže můžete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
24. 3. 2006 19:50
Dobrý večer, prosím o radu,mohu si odečíst odčitatelnou položku na manželku 21720,- když celý rok pobírala jen příspěvek na péči o osobu blízkou celkem to bylo 61700,- V zákoně je uvedeno, že do vlastních přimů manželky se nepočítá mimo jiné dávky a služby sociální péče, ale nejsem si jistý jestli péče o osobu blízkou pod toto spadá v zákoňě o sociálním pojištění jsem to nenašel a na finanančním úřadě mi nedokázali poradit a odkázali mně na zákon.
Děkuji za každou radu nebo názor