Ještě poddotaz - odpisy v hosp.roce
Díky, paní Zdeno, jste hodná. Ještě mě napadá, jak to bude do budoucna s daňovými odpisy majetku, když se budou měnit sazby, doby odpisování atd.. Většinou nastávají změny k 31/12, ale ta firma bude mít nadále zdaňovací období 1/3 - 28/2. Jakou sazbu budu používat? Tu k 31/12 nebo tu k 28/2? Dá se na tuto otázku vůbec jednoznačně odpovědět? Já se domnívám, že použiju tu "novou" sazbu, nestanoví-li ovšem přechodná ustanovení jinak. Achjo, to zase bude zmatek :-/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
24. 3. 2006 21:39
Prosím, chci se ujistit, jestli uvažuju dobře.
Firma přechází z kalendářního na hospodářský rok. Budu jim teď dělat přiznání za zdaňovací období 1.1.05 - 28.2.06. V roce 2005 platila sazba daně 26%, pro r.2006 a dále platí už 24%. Domnívám se, že pro výpočet daňové povinnosti použiju v daném případě sazbu 24%, je to tak? Díky za odpovědi, už mi to nemyslí :-)