Re: zruseni registrace DPH a dodaneni
Omlouvam se za zmatek - z ceny dle zvlastniho predpisu se dodanuje v pripade vyrazeni majetku do osobniho vlastnictvi, samozrejme jsem mela na mysli postup dodaneni popsany v prislusnych paragrafech zakona a diskutovany zde ve foru.
Trochu jsem znejistela, platcem DPH nejsem od 1. 5. 2004, tzn. ze datum zruseni registrace bylo 30.4.2004 - je tak uvedeno i v ARESu. Doufam ze jsem spravne postupovala podle stareho zakona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2006 12:31
dobry den, rada bych se jeste vratila k tomuto problemu, pokud dobre rozumim, tak -
v pripade ze doslo ke zruseni platcovstvi v dobe platnosti stareho zakona, vychazelo se pri dodaneni majetku, u ktereho byl uplatnen odpocet ze zustatkove ceny majetku zjistene dle prislusnych predpisu, pokud byl majetek plne odepsany, neodvadela se DPH
- od data platnosti noveho zakona je dulezity casovy test 5ti let od data porizeni, pri vypoctu pripadneho dodaneni se vychazi z "ceny obvykle" - napr.zjistene znalcem nebo jinak prokazatelne.