Odečitatelna polozka na dite

• (neregistrovaný)

25. 3. 2006 13:28

Dobry den,

dostal jsem se prave k vyplnovani danoveho priznani a oproti minulym letum se zda se nejak vytratila polozka odecitatelna polozka na dite, jak se to tedy resi? Doufam ze to nase skvela vlada nezrusila... dekuji moc za info/radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2006 15:04

Ilona (neregistrovaný)

Re: Odečitatelna polozka na dite
      nezrusila - jen uz to neni odpocitatelna polozka, ale sleva na dani, popr. danovy bonus;
      na jedno dite mate narok na 6000/rok slevu na dani, tzn. ze se odecita tech 6000 az z vypoctene dane.... podminkou pro uplatneni slevy na dani je prijem vetsi nez 6ti nasobek minimal. mzdy, tj. cca 42000,-;
      sleva na dani se vypisuje v DP na str. 3

• 25. 3. 2006 15:27

Petr (neregistrovaný)

Aha dekuji mockrat za info. Uz jsem na internetu k tomu taky neco nasel, jen mi neni presne jasne, jak funguje ten bonus, v pripade ze jsem jako "matka samozivitelka"? Sice jsem nasel podminky pro jeho ziskani, ale uz mi neni ajsne, jak si o nej zazadat, priapdne jak jej uplatnit.. dekuji

• 25. 3. 2006 15:32

Ilona (neregistrovaný)

pokud vam vysel narok na dan. bonus, tzn. danova povinnost byla mensi nez 6000, tak ten rozdil (bonus) je preplatek a FU vam ho vrati stejne jako normalni preplatek - zada se o nej na str. 4 DP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).