Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2006 14:03
Dobrý den, milá konference, mám tu problém a hlavu pěkně zamotanou, poradí někdo?Prosím.
Můj otec mě požádal o vyhotovení DAP.
Má ŽL na zednictví, v roce 2004 začal starboní důchod a přerušil živnost na OSSZ, VZP a FÚ.Na živnostenském mu to nepřerušili a řekli mu, že když bude mít zakázku ať vystaví fakturu a podle výdělku zdaní.Zrušíl plátcovství DPH a vedený majetek, jako DKP a automobil prodal mému muži (v roce 2005) odvedl DPH (jako poslední) no a teď by to měl zdanit.Zároveň odvedl nějakou práci a vystavil tři faktury a vrátili mu přeplatky z VZP a OSSZ za rok 2004.Náklady má nízké, tudíž bude lepší jít na % = 60%. No a já nevím co s tím???
1. mám počítat procenta čistě jen z příjmu prodeje a práce, nebo i z přeplatků?
2. pojistné platit nemusel, tudíž žádné odečíst nemůžu ???
3. důchod měl za rok 2004 větší než 38 040,-, tudíž nemohu odečíst odčitatelnou položku na poplatníka ?
4. jeho manželka neměla žádný příjem, tudíž ji mohu odečíst?
5. za rok 2003 měl rozdíl mezi příjmy a výdaji -10 000,-, je to ztráta, kterou teď mohu odečíst?
6.minimalní daň se na něj nevztahuje že?
7. bude mít základ daně asi 20000,-, musí podat přehledy OSSZ a VZP?jestli ano tak nemohu odečíst žádné zálohy a další budou nulové?
Moc Vás prosím, taťka na to spěchá je celý nervózní