Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
25. 3. 2006 14:03
Dobrý den, milá konference, mám tu problém a hlavu pěkně zamotanou, poradí někdo?Prosím.
Můj otec mě požádal o vyhotovení DAP.
Má ŽL na zednictví, v roce 2004 začal starboní důchod a přerušil živnost na OSSZ, VZP a FÚ.Na živnostenském mu to nepřerušili a řekli mu, že když bude mít zakázku ať vystaví fakturu a podle výdělku zdaní.Zrušíl plátcovství DPH a vedený majetek, jako DKP a automobil prodal mému muži (v roce 2005) odvedl DPH (jako poslední) no a teď by to měl zdanit.Zároveň odvedl nějakou práci a vystavil tři faktury a vrátili mu přeplatky z VZP a OSSZ za rok 2004.Náklady má nízké, tudíž bude lepší jít na % = 60%. No a já nevím co s tím???
1. mám počítat procenta čistě jen z příjmu prodeje a práce, nebo i z přeplatků?
2. pojistné platit nemusel, tudíž žádné odečíst nemůžu ???
3. důchod měl za rok 2004 větší než 38 040,-, tudíž nemohu odečíst odčitatelnou položku na poplatníka ?
4. jeho manželka neměla žádný příjem, tudíž ji mohu odečíst?
5. za rok 2003 měl rozdíl mezi příjmy a výdaji -10 000,-, je to ztráta, kterou teď mohu odečíst?
6.minimalní daň se na něj nevztahuje že?
7. bude mít základ daně asi 20000,-, musí podat přehledy OSSZ a VZP?jestli ano tak nemohu odečíst žádné zálohy a další budou nulové?
Moc Vás prosím, taťka na to spěchá je celý nervózní