Re: Nerozdělený zisk z min. let zůst.ano
*** Jistě, že může být zůstatek. Pokud je však zisk, musí se především naplnit zákonné fondy a to v souladu se spol. smlouvou a Obch.Z. Tak jestli myslel toto...(?) ***
>>>>>>Prosím o radu. Mohu mít na účtě - nerozdělený zisk z
>>>>>>minulých let
>>>>>>zůstatek? Daňový poradce mi říkal, že zůstatek by být
>>>>>>neměl /viz OZ/.Jak na to nahlížíte vy?
>>>>>>Díky.
>>>>>
>>>>>Asi jste to trochu popletla. Zůstatek nesmí být na
>>>>>účtu 431 HV ve schvalovacím řízení. Ale na účtech
>>>>>428,429
>>>>>samozřejmě mohou být zůstatky, proč by ne :-)
>>>>Nepopletla, prý se má převést do nějakých fondů,
>>>>které
>>>>si účetní jednotka vytvoří.
>>>
>>>*** Jistě, že může být zůstatek. Pokud je však zisk,
>>>musí se především naplnit zákonné fondy a to v
>>>souladu
>>>se spol. smlouvou a Obch.Z. Tak jestli myslel
>>>toto...(?) ***
>>s.r.o./ a.s musí tvořit podle OZ § 67 rezervní fond z
>>čistého zisku nejméně 10%.
>Prosím jak je s těmi 10% do rezervního fondu - ze
>100.000,--?
>Pročítám si tento příspěvek a mám dojem jestli tazatelka nebyla také na tom semináři co já, kde nám lektor také tvrdíl, že nesmíne mít zůstatek na 428.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Někteří daňoví poradci skutečně trvají na tom, že v případě s.r.o. je nutné veškerý disponibilní zisk rozdělit případně nacpat do nějakých fondů (teď nemyslím rezervní). Pokud na takového narazíte, rychle pryč. Účet nerozděleného zisku skutečně může mít zůstatek.
To je jednoduché, často musím vědět, co má manželka chce, ještě dřív než to vysloví (případně dřív než na to pomyslí). No a když řekne ano, myslí možná, když řekne možná, myslí ne. Jen jsem ještě nepřišel na to, co řekne, když myslí ano ;-))
Prosba k paní Evě
Paní Evo, zajímalo by mě, z jakých paragrafů a právních konstrukcí ten Váš daňový poradce vychází. Já jsem se s tímto přístupem u našich spolupracovníků ještě nesetkala. Prosím, mohla byste ho poprosit, aby Vám zaslal písemné stanovisko/vysvětlení - a mohla byste ho pak dát sem na BC? Nezajímá mě jméno toho poradce, ale jeho odůvodnění - jde mi o věc. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2006 14:44
Prosím o radu. Mohu mít na účtě - nerozdělený zisk z minulých let
zůstatek? Daňový poradce mi říkal, že zůstatek by být neměl /viz OZ/.Jak na to nahlížíte vy?
Díky.