Re: Sklady a DE
Nejen že existuje možnost, aby si skladovou evidenci vedl sám, ale myslím že je to nanejvýš vhodné. Naskladňovat si je do počítače hned, jak je nakoupí a vyskladňovat průběžně při prodeji. Při nákupu buď přiložit vám k faktuře příjemku, nebo na faktuře vyznačit, že zboží souhlasí a bylo přijato na sklad. Totéž při prodeji zboží: jednotlivé položky buď na fakturu nebo na nějaký dodací list, a s těmito podklady pak budete pracovat vy v DE.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
25. 3. 2006 14:58
Prosím o radu: zpracovávám DE klientovi, který má poměrně rozsáhlý sklad, cca 1000 položek. Dosud jsem to dělala tak, že veškeré nákupy a prodeje zboží jsem ve skladu evidovala já, podle jednotlivých položek. Je to ale dost složité, jedná se o součástky výpočetní techniky, takže u většiny z nich ani pořádně nevím, co to je. Fyzicky je nevidím, zpracovávám to doma, zpětně. Existuje možnost, že by si skladovou evidenci vedl obchodník sám, s tím, že já povedu DE, aniž bych evidovala jednotlivé položky na dokladech (přijatou fakturu zaúčtovat pouze jako nákup zboží a celkovou částkou)? Koncem roku by mi klient pouze sdělil hodnotu skladu dle inventury. Děkuji za radu