Jsem v koncích, prosím o radu...

• (neregistrovaný)

25. 3. 2006 20:17

Zdravím vás tu všechny. Lidi, jsem v koncích a moc vás prosím o radu. Dostala jsem zakázku od klienta, který, řekněme není právě pořádný a spolehlivý. Předal mi podklady ke zpracování (paragony, faktury a pod.). Dokopala jsem ho k tomu, aby mi dal k dispozici alespoň loňské daňové přiznání. Poté jsem zjistila, že vede PÚ. A teď jsem úplně v koncích, protože... všecko jsem to zaúčtovala, jen si nevím rady, jak zaúčtovat fakturu na PC (na jedné faktuře je PC, software i odborná instalace). Jaké účty k této operaci budu potřebovat????

A další, nejdůležitější dotaz je: Ve výkazu Zisků a ztrát (ve zjednodušeném rozsahu) ke dni 31.12.2004 je v řádku 06 uvedena "přidaná hodnota" 150 000,-... chápu dobře, že v tomto případě on ještě není plátcem DPH??? Nerozumím totiž dost dobře ustanovení Zák.235/2004 Sb. o DPH... kde v § 6 se uvádí:
    "Osoba povinná k dani...je osvobozena od uplatňování daně, pokud její OBRAT nepřesáhne za nejbližších 12 předcházejících měsíců částku 1 000 000,-"
    Ovšem hned v částce 2, §6 se uvádí, že OBRATEM se rozumí VÝNOSY za uskuteněná plnění.
    Chápu tedy dobře, že pokud výnosy činí méně než 1 mil. nestává se plátcem daně?
    V loňském roce totiž tržby činily 1 172 000,- ale výsledek hospodaření byl pouze 138 000,-.
    Asi mi to už vůůůůůůbec nemyslí, tak předem děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).