Re: Jsem v koncích, prosím o radu...
***přidaná hodnota ve výkazu zisku nemá s DPH co dělat, plátcem být nemusí, pokud neměli obrat od 1.5.2004 následně po dobu 12měsiců ....počítá se vždy po měsících a ne po roce !.....více než 1mil kč. ...obrat není výsledek hosp. ale výnosy za zdanitel.plnění -
§6 z. DPH...a to vám ani neřekl, jestli je nebo není plátce??? dost podstatná informace,???????????
Souhlasím s předchozí odpovědí a dodávám, že jestli je plátce nebo ne, si můžete zjistit třeba tady http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_fr.html.cz podle IČO. Po vyhledání se Vám vpravo zobrazí(nebo nezobrazí) odkaz od rejstříku plátců DPH, kde si případně vyčtete, odkdy je plátce nebo jestli v minulosti byl.
Mno, je to cizinec a naprosto nezodpovědný... jednání s ním je hodně těžké, ale když jsem se ho optala na to, zda je plátcem DPH,tak na mě vykulil oči a nevěděl, o čem je řeč. Takový klient je fakt "príma"... Ale díky moc za rady, snad to nějak zvládnu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
25. 3. 2006 20:17
Zdravím vás tu všechny. Lidi, jsem v koncích a moc vás prosím o radu. Dostala jsem zakázku od klienta, který, řekněme není právě pořádný a spolehlivý. Předal mi podklady ke zpracování (paragony, faktury a pod.). Dokopala jsem ho k tomu, aby mi dal k dispozici alespoň loňské daňové přiznání. Poté jsem zjistila, že vede PÚ. A teď jsem úplně v koncích, protože... všecko jsem to zaúčtovala, jen si nevím rady, jak zaúčtovat fakturu na PC (na jedné faktuře je PC, software i odborná instalace). Jaké účty k této operaci budu potřebovat????
A další, nejdůležitější dotaz je: Ve výkazu Zisků a ztrát (ve zjednodušeném rozsahu) ke dni 31.12.2004 je v řádku 06 uvedena "přidaná hodnota" 150 000,-... chápu dobře, že v tomto případě on ještě není plátcem DPH??? Nerozumím totiž dost dobře ustanovení Zák.235/2004 Sb. o DPH... kde v § 6 se uvádí:
"Osoba povinná k dani...je osvobozena od uplatňování daně, pokud její OBRAT nepřesáhne za nejbližších 12 předcházejících měsíců částku 1 000 000,-"
Ovšem hned v částce 2, §6 se uvádí, že OBRATEM se rozumí VÝNOSY za uskuteněná plnění.
Chápu tedy dobře, že pokud výnosy činí méně než 1 mil. nestává se plátcem daně?
V loňském roce totiž tržby činily 1 172 000,- ale výsledek hospodaření byl pouze 138 000,-.
Asi mi to už vůůůůůůbec nemyslí, tak předem děkuji za radu.